AMD Zen 2 mimarisiyle birlikte çoklu zardan oluşan işlemci tasarımına geçiş yaptı. Görünüşe göre firmanın gittiği agresif değişikliğin yazılımsal kanatta da etkileri olmuş. Windows’un çekirdek yönetimi politikası Ryzen işlemcilerde tek zarlı yongalara göre daha farklı çalışıyor.
Son birkaç yıl içerisinde hakkında detaylı bilgi sahibi olunmadığı için Windows tarafından kullanılan tercih edilen çekirdekler terimi ile Ryzen Master’da yer alan en iyi çekirdekler ifadesinin aynı anlama geldiği düşünülüyordu.
Tercih edilen çekirdekler
AMD’nin blog yazısına göre Windows tarafından kullanılan tercih edilen çekirdekleri CPPC2 sistemi tarafından bildirilen çekirdekler oluşturuyor. Windows’a hangi çekirdeklerin aynı zar altında bulunduğu haber veren CPPC2 sistemi böylelikle Windows’un işlemleri çekirdekten çekirdeğe aktarırken farklı zarlar altında yer alan çekirdekleri seçip işlemci içi veriyollarını doldurup performans düşüşlerine sebep olmasını engellediği gibi RAM’den de boşu boşuna yüklü miktarda veri çekilmesinin önüne geçiyor. Bu 12-16 çekirdekli Ryzen 9 yongalarıyla Ryzen Threadripper işlemcilerinde öne çıkan bir detay.
Windows’un işlemcideki ısı dağılımının daha dengeli olması için belli aralıklarla gerçekleştirdiği çekirdek değişimi esnasında örneğin Intel’in Core işlemcilerinde tüm çekirdekler ortak bir önbellek havuzuna bağlı olduğu için yeni çekirdek taşınan işleme havuzdan erişerek en son kalınan yerden işlemi sürdürüyor.
En iyi çekirdekler
Diğer taraftan Ryzen Master’da kullanılan en iyi çekirdekler ifadesi ise işlemcinin CCX düzeyinde elde edilen verilere dayanıyor. Seçimde ölçüt olarak yonganın yazılımının raporladığı ve fabrikada gerçekleşen lehimleme işleminin başarısının yanı sıra zar kalitesi kullanılıyor.
Yani hızaşırtma tutkunlarını ilgilendiren veri Ryzen Master’daki seçili çekirdekler. En iyi çekirdekler yıldızla işaretlenirken 2. derece çekirdekler nokta ile belirtilmiş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.