Anlık Bildirim

AMD'nin ilk jenerasyon Fusion işlemcileri 1600MHz DDR3 bellek desteği sunacak

AMD'nin ilk jenerasyon Fusion işlemcileri 1600MHz DDR3 bellek desteği sunacak

Finansali Analiz Toplantısı'nda Fusion işlemcileriyle ilgili ilk detayları açıklayan AMD, 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak ve yaklaşık bir milyar transistöre sahip olacak entegre grafik özellikli yeni işlemci tasarımının, L1ano ailesiyle birlikte pazara sunulacağını doğrulamıştı. Yapılan yeni açıklamalarla birlikte 2011'de lanse edilmesi beklenen Fusion mimarisinin detayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Bir süre öncesine kadar Bulldozer mimarisini temel alacağı ancak yeni nesil mikroişlemci mimarisinin çalışmaları devam ettiği için K10.5 mimarisi üzerine inşa edildiği belirtilen Fusiın tasarımıyla tek, çift ve dört çekirdekli işlemciler hazırlamayı planlayan AMD'nin, yeni işlemcilerinde resmi olarak 1600MHz DDR3 bellek desteği sunacağı yani Phenom II jenerasyonuna güç veren K10.5 mimarisini Fusion işlemcileri için güncelleyeceği, güç tüketimine yönelik çeşitli optimizasyonlarla birlikte IMC olarak tanımlanan entegre bellek kontrolcüsünün de daha yüksek bant genişliği ve hız aşırtma potansiyeli için gözden geçirileceği bildiriliyor.

Bilindiği üzere Phenom II işlemcilerine güç veren K10.5 mimarisi resmi olarak 1066MHz'e kadar DDR3 bellek desteği sunarken, C3 revizyonuna geçiş ile birlikte AMD bellek desteğini 1333MHz'e çıkarmıştı. Bulldozer mimarisini temel alacak Zambezi işlemcilerinde 1866MHz DDR3 bellek desteği sunacak olan firma, entegre grafik özellikli Fusion işlemcileriyle birlikte resmi olarak 1600MHz hızındaki DDR3 bellekleri destekleyecek. Phenom II işlemcilerinde de görüldüğü üzere bellek desteği 1600MHz olarak belirlense de kullanıcılar tercih edecekleri anakart modeline göre daha hızlı bellek kitlerini de Fusion işlemcileriyle birlikte kullanabilecekler.

AMD'nin entegre grafik özellikli Fusion işlemcilerini 2011'de duyurması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim