Anlık Bildirim

Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk defa Alzheimer için kan testi kullanıma sunuldu

Testin maliyetinin gelire göre indirimle 1,250 $ olduğu belirtilmekle birlikte maliyetlerin sigorta şirketleri tarafından karşılanmayacağı, testi yalnızca hekimlerin isteyebileceği açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk defa Alzheimer için kan testi kullanıma sunuldu

HealthDay News kurumunun açıklamalarına göre Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk defa Alzheimer tanısında kullanılacak olan kan testi kullanıma sunuldu. Uzmanların açıklamalarına göre geliştirilen test genel bir tarama testinden ziyade 60 yaşın üzerinde ve bilişsel sorunları olan hastalar üzerinde kullanılacak.

Testin maliyetinin gelir durumuna göre indirimle 1,250 $ olduğu belirtilmekle birlikte testin maliyetlerinin sigorta şirketleri tarafından karşılanmayacağı, testi yalnızca hekimlerin isteyebileceği ve sonuçların 10 gün içerisinde çıkacağı belirtiliyor.

Alzheimer kan testi

Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk defa Alzheimer için kan testi kullanıma sunuldu Tam Boyutta Gör

Yeni geliştirilen test şu an için birkaç ABD eyaleti dışında tüm ABD eyaletlerinde yapılabilmekle birlikte yeni testin Avrupa Birliği’ne satışı için onay alındı.

Testin tutarlılığı ve başarı oranını henüz U.S Food And Drug Administration ( FDA ) tarafından bildirilmemesine ve testin şu an için FDA onayı almamasına rağmen testin çeşitli laboratuvarlara ticari amaçla genel protokoller dahilinde satıldığı belirtiliyor.

Testin üreticisi olan firma FDA onayı almayı planladıklarını ve bu yolda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtiyor.

Yeni araştırma APNews adlı dergide yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim