Anlık Bildirim

Android 12 ile üçüncü taraf uygulamalar varsayılan paylaşım menüsü olarak ayarlanamayacak

Teknoloji devi Google, Android 12 ile birlikte kullanıcıların üçüncü taraf uygulamaları varsayılan paylaşım menüsü olarak ayarlanabilmesine izin vermeyecek.

Android 12 ile üçüncü taraf uygulamalar varsayılan paylaşım menüsü olarak ayarlanamayacak

Android paylaşım menüsünün tasarımı ve uygulamaların menüdeki yerleşimi, uygulamadan uygulamaya değişiklik gösterdiği için bazı üçüncü taraf uygulamalar bu karışıklığın önüne geçerek kararlı bir paylaşım menüsünü varsayılan olarak kullanıcılara sunuyor.

Yapılan bazı açıklamalara göre Android 12 ile Google, kullanıcıların üçüncü taraf uygulamaların varsayılan paylaşım sayfası olarak ayarlanabilmesine artık izin vermeyecek.

Üçüncü taraf paylaşım menüleri varsayılan olarak ayarlanamayacak

Kullanıcıların bir akıllı telefona yüklenen bir dizi uygulama aracılığıyla bağlantılar, resimler ve  videolar gibi dosyaları diğer uygulamalarda paylaşabilmesi için ekranın altından açılan bir pencere olan Android paylaşım menüsünün düzeni her uygulamada farklılık gösteriyor.

Bazı üçüncü taraf uygulamalar ise kullanıcılara, Android paylaşım menüsü ile aynı özelliği daha tutarlı ve basit bir kullanıcı arayüzüyle sunuyor ancak bu durum Android 12 ile değişecek. Ortaya çıkan bilgiler, kullanıcıların Android paylaşım menüsünü değiştirmek için üçüncü taraf paylaşım sayfalarını kullanmasına izin vermeyecek.

Varsayılan paylaşım sayfası olarak ayarlanabilecek üçüncü taraf uygulamalardan Sharedr'in geliştiricisi Android 12'nin artık kullanıcılardan Android paylaşım menüsü ve kendi uygulaması arasında seçim yapmasını istemediğini fark etti.

Bir Google çalışanının geliştiriciye bunun hata olmadığını aksine amaçlanan bir davranış olduğu yanıtını verdi. Sharedr ve diğer paylaşım sayfası alternatifleri kullanılmaya devam edilebilecek ancak mevcut paylaşım menüsü üzerinden tercih edilebilecek. Bu durum da kullanıcıların fazladan bir adım daha yapmaları gerektirdiği anlamına geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim