Anlık Bildirim

Google, Android 12 ile yaklaşık 1.000 emojinin tasarımını değiştirecek

Google, emojilerin dünya genelinde aynı şeyi düşündürmesini sağlamak için yaklaşık bin emojiyi yeniden tasarladı. Kullanıcılar, güncellenen emojileri Android 12 ile yaygın olarak kullanmaya başlayacak

Google, Andorid 12 ile yaklaşık 1.000 emojiyi güncelliyor Tam Boyutta Gör

Google, bu yılki Dünya Emoji Günü için yaklaşık 1.000 emojiyi 'daha evrensel, erişilebilir ve özgün' hale getirmek amacıyla yeniden tasarladı. Güncellenmiş tasarıma sahip emojiler, Android 12 ile birlikte piyasaya sürülecek.

Android 12 ile emojiler yeni görünüme sahip olacak

Teknoloji devi Google, tam olarak 992 emojiye yeni bir görünüm kazandırıyor. Şirket, bu güncellemelerle emojilerin bir bölge ile sınırlı kalmamasını ve küresel olarak alakalı olmasını sağlamayı amaçlıyor.

Güncellemeler ile yapılan değişiklikler arasında  maske takan yüzün gözlerinin açılması, bikini emojisinin artık görünmez bir vücut tarafından giyiliyormuş gibi görünmemesi, otoyol çizgilerinin beyaza dönüştürülmesi ve kamyon, araba ve taksi emojilerinin değiştirilip daha büyük hale getirilmesiyle daha kolay erişilebilir hale getirilmesi yer alıyor.

Kullanılabilirlik açısından, Google'ın yeni emoji tasarımları bu ay ürünlerde görünmeye başlayacak. İlk olarak Gmail ve Google Chat'e daha sonra ise bu ay sonunda Chrome OS 92'de geliştirilmiş bir emoji seçiciyle Chromebook'lara gelecek. Yeni tasarımlar, bu sonbaharda Android 12'nin halka açık lansmanı ile telefonlara da gelmiş olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim