Anlık Bildirim

Apple'a Powerbeats Pro'da yaşanan şarj sorunları sebebiyle toplu dava açıldı

New York'ta bir Apple Powerbeats Pro kullanıcısı, kulaklıkta yaşanan tasarım kaynaklı şarj sorunları sebebiyle şirkete toplu dava açtı. Apple'ın dolandırıcılık yaptığını iddia ediliyor.

Apple'a Powerbeats Pro'nun sorunları sebebiyle toplu dava açıldı Tam Boyutta Gör

2014 yılında Beats imzalı Powerbeats 2 kulaklığında yaşanan şarj ve su geçirmezlik sorunları sebebiyle 9,75 milyon dolar ödemeyi kabul eden Apple, şimdi de Powerbeats Pro kulaklığı ile gündeme geldi. New York’ta yaşayan Alejandro Vivar isimli bir Powerbeats Pro kullanıcısı, kulaklığın tasarım sorunları sebebiyle düzgün şarj edilemediğini ve şarjının çabuk bittiğini ileri sürerek şirkete toplu dava açtı.

Kullanıcıları dolandırdığı iddia ediliyor

Apple’ın pil ömrünü yanlış tanıtarak ve bilinen sorunları ele almadan kullanıcıları dolandırdığını iddia eden ederken, ayrıca davacının avukatları suya ve tere karşı dayanıklı olarak lanse edilen kulaklığın ter ile aşındığını da söylüyor. Açılan toplu dava ile beraber Alejandro Vivar, Apple’ı durumu düzeltmeye ve sorunlardan etkilenen kullanıcıların zararlarını ödemeye çağırdı.

Yeni dava henüz toplu bir dava olarak onaylanmamış olsa da, kabul edildiğinde New York, Georgia, Michigan, Montana, Kuzey Dakota, Oklahoma, Rhode Island, Güney Dakota ve Virginia'daki tüm Powerbeats Pro kullanıcılarını kapsaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim