Anlık Bildirim

Apple’dan koronavirüs temalı uygulamalara kısıtlama

Apple'ın kontrollerini sıkı sıkı tuttuğu App Store üzerinde koronavirüs temalı uygulama ve oyunlara ciddi kısıtlamalar getirildi. Bilgilendirme amaçlı gelir amaçsız uygulamalara da abonelik ücreti yok

Apple’dan koronavirüs temalı uygulamalara kısıtlama Tam Boyutta Gör

App Store üzerindeki sağlık ve güvenlik bilgilerinin doğruluğunu sağlamak ve bunu güvenceye almak üzere alınan bir kararla Apple, koronavirüs odaklı uygulamalar için gereksinimleri arttırıyor. 

“Uygulamaların bilgi kaynaklarını dikkatli şekilde inceliyoruz ve güvenilir olduklarından emin oluyoruz. Güvenilir kategorisine giren ve izin verdiğimiz uygulamaların bilgi kaynakları devlet organizasyonları, sağlık odaklı STK’lar, sağlık sorunlarıyla derinden ilişkili firmalar, tıp ve eğitim kurumları olarak sıralanıyor.” şeklinde açıklama yapılan blog gönderisinde COVID-19 hakkındaki uygulamalarının yazarlarından bu bahsi geçen kurumlarla bir işbirliğinin olması bekleniyor.

Apple, bilgilendirme uygulamalarının kısıtlamalarını arttırmanın yanında koronavirüs temalı bütün oyunları ise platformda yasakladığını açıkladı. Firma bu süreçte gelir amacı gütmeyen kuruluşlar ve devlet kurumlarının koronavirüs ile bağlantılı uygulamalarından herhangi bir ücret de almayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim