Anlık Bildirim

Apple zengin gerçeklik kaskı 96W adaptör kullanacak

Apple Glass sunduğu donanım nedeniyle oldukça enerjiye aç bir cihaz olacak. MacBook Pro modelinde kullanılan şarj adaptörünün kaska güç vereceği iddia ediliyor. 

Apple Glass Tam Boyutta Gör

Apple’ın kapalı kapılar altında sessiz sedasız zengin gerçeklik kaskı çalışmaları devam ederken sızıntılar sayesinde cihazın bazı teknik özellikleri ile detaylı bilgilere sahibiz. Cihazın bir MacBook kadar güçlü olacağına dair iddialar güçleniyor. 

Apple Glass neler sunacak?

Bağımsız bir kask olması planlanan Apple Glass zengin gerçeklik gözlüğü, bu açıdan iki adet işlemci barındıracak. Bir tanesinin kırpılmış 5nm Apple M1 olduğu tahmin ediliyor. Diğerinin ise 4nm sürecinde olacağı belirtiliyor ancak detaylar net değil. 

Diğer taraftan deniz fenerlerinde tercih edilen Fresnel lensleri ile bulanıklığı gidermeyi planlayan firma ayrıca buhar oluşmasına karşın da özel bir temizleme sistemi geliştiriyor. Son olarak TrueDepth sensör teknolojisinden daha iyi bir 3D sensör sistemi de el hareketlerini sanal ortama aktaracak.

Bu denli yetenekli bir kaskın haliyle enerji tüketimi de fazla oluyor. Apple’a yakın kaynaklar 14 inçlik MacBook Pro ile aynı 96W adaptörü kullanacağını ifade ediyor. Firmanın tedarikçilerinden birisi Unimicron ve iki katman arasına yarı iletken materyaller uygulayarak devre parçalarını koruyacak. Son dönemde Unimicron’un firmadan önemli yatırımlar alması da buna bağlanıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim