Anlık Bildirim

Apple’ın macOS Monterey açık beta sürümü yayınlandı

Yeni macOS sistemi açık beta sürümü ile kullanıma sunuldu. Yenilenen Safari ve FaceTime’ı denemek ve yeni SharePlay özelliklerini test etmek isterseniz eğer, ayrıntılar haberimizde…

Bu sene Apple’ın odak noktası, iOS 15 ve iPadOS 15 olsa da, macOS Monterey’de bir o kadar beklenmeye değer değişiklikler sunuyor olacak. Bugünkü macOS Monterey açık beta sürümü lansmanı sonrası ilk kez bu sürümü deneyimleyebileceksiniz. Bu deneyimi yaşamak için Apple’ın beta yazılım sayfasından kaydolabilirsiniz.

 

MacOS Monterey özelliklerini yakından inceleyelim

Apple’ın yeni işletim sistemi macOS Monterey’de sekmeleri ve menü seçeneklerini tek bir kompakt yapıda birleştiren Safari’nin dışında yeni FaceTime özellikleri ile arkadaşlarınızla izlediğiniz içerikleri paylaşabilme becerisi sunuyor. Ve ne yazık ki bu sürümde mevcut olmayan bir özellik olan Universal Control ile Mac’lerinizi ve iPad’lerinizi tek bir klavye ve mouse ile kontrol etmenize imkan sağlayacak.

Apple’ın macOS Monterey açık beta sürümü yayınlandı Tam Boyutta Gör

Universal Control özelliği bu sürümde yer almasa bile, bu açık beta sürümü size Apple’ın en yeni işletim sisteminin nasıl olacağına dair birçok fikir verecektir. Özellikle yeni Safari, iOS 15’teki kadar farklılık yaratmasa da sahip olduğu değişikliklerle, alışma süreci biraz zaman alabilir. FaceTime’daki değişikliklerin çoğu, Zoom’u taklit ediyor gibi görünse de Apple’ın nihayet bu yeni özellikleri işletim sistemine getirmesi çok güzel olacağa benziyor. Ayrıca, AirPlaying ses aktarımı özelliğini deneyimleyerek, yeni kısayollar ve basitleştirilmiş otomasyon özelliklerinide test edebileceksiniz.

Bu bir açık beta olmasına rağmen, resmi bir sürüm olmadığından dolayı birincil bilgisayarınıza yüklemeden öne gerekli açıklamaları ve önerileri okumanız kullanım rahatlığı açısından önemli olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim