Anlık Bildirim

Apple, iOS 15 ve iPadOS 15'te RAM kullanım sınırlarını kaldırıyor

Yapılan resmi açıklamaya göre Apple, geliştiricilerin iOS 15 ve iPadOS 15 uygulamalarında 5 GB'den fazla RAM kullanmasına izin verecek.

Apple,  iOS 15 ve iPadOS 15'te RAM sınırını kaldırıyor Tam Boyutta Gör

iOS 15'in piyasaya sürülmesiyle Apple, geliştiricilere daha fazla RAM erişimi sağlayarak ileriye doğru büyük bir adım atacak ve bu da üretkenliği olumlu yönde etkileyerek, geliştiricilerin iPhone ve iPad uygulamalarında kullanıcı deneyimini iyileştirmelerine olanak tanıyacak.

Şu anda, Apple mobil platformları için uygulamalar, M1 çipli en yeni iPad Pro'daki maksimum RAM miktarının 16 GB'a ulaşmasına rağmen 5 GB'a kadar RAM kullanabiliyor. Bu nedenle, bir uygulama RAM miktarının yarısını bile kullanamamakta ve bu da performansı iyileştirmeye yapay bir engel oluşturmakta.

Apple,  iOS 15 ve iPadOS 15'te RAM sınırını kaldırıyor Tam Boyutta Gör

Yüksek RAM isteyen uygulamaların önü açılacak

iOS 15 ve iPad OS 15'in ikinci beta sürümlerinde Apple, geliştiricilerin uygulamalarında kullanabilecekleri yeni bir özelliği kullanıma sundu. Bu sayede uygulama, belirlenen RAM limitini aşmanın programın daha iyi çalışmasına yardımcı olacağını sisteme bildirebiliyor.

Apple, bir uygulamanın talep edebileceği maksimum ek RAM miktarını belirtmese de, destek belgesindeki yeni özelliğin ifadesi, bu miktarın nispeten yüksek olabileceğini gösteriyor. Ancak Apple'ın geliştiricilerin cihazın RAM'inin çoğunu kullanmasına izin vermesi pek olası değil. Bu yenilik muhtemelen Apple'ın, yeni profesyonel tabletlerinin yeteneklerini sınırladığından şikayet eden kullanıcı incelemelerine verdiği tepkiden kaynaklanıyor.

Bu durum Apple'ın artık iPadOS için Xcode, Final Cut Pro ve Logic Pro gibi yüksek RAM isteyen uygulamaları yayınlamasının önünde bir engel kalmadığı anlamına geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17696 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 15, ipados 15 ve
2 etiket daha Apple iPhone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim