Anlık Bildirim

Apple M1 Ultra kamera karşısında

Apple M1 Ultra yonga setinin boyutu yeni yapılan incelemelerde ortaya çıktı. Oldukça büyük bir boyuta sahip olan Apple M1 Ultra yonga seti benchmark testlerinde ise biraz kuşkulu. 

Apple M1 Ultra Tam Boyutta Gör

Gerek sunduğu çekirdek özellikleri gerekse en güçlü bilgisayarlara bile kafa tuttuğu test sonuçları ile çok fazla konuşulan Apple M1 Ultra yonga seti kameraların karşısına çıktı. Görseller oldukça büyük bir zar alanını gösteriyor.

Apple M1 Ultra ne kadar büyük?

İki adet Apple M1 Max yongasının birleşmesiyle oluşan Apple M1 Ultra yonga seti Mac Studio ile ilk sahiplerine ulaşmaya başladı. Cihazın içinin açılmasıyla yonga setinin ne denli büyük olduğu da ortaya çıktı. Pek çok Intel ve AMD işlemcisi yonganın yanında oldukça küçük kalıyor.

Bu birleşme ile birlikte toplamda 114 milyar transistör bulunan yonga setinde, 16 performans çekirdeği yanında 4 verimlilik çekirdeği yer alıyor ve 64 grafik çekirdeği çıtayı daha da yukarı çekiyor.

Diğer bir ayrıntı ise Apple’ın tanıtımlarda bahsettiği kadar performans farkına ulaşamamış olması. Geekbench 5 testlerine göre Apple’ın yüzde 90 performans farkı doğrulanıyor ve hatta Ryzen Threadripper 3990X işlemcisini de geçiyordu.

Ne var ki biraz daha masa üstüne odaklı Cinebench R23 testlerinde tek çekirdek ve genel performans olarak köklü markaların liderliği vermediği görülüyor. Apple M1 Max ve M1 Ultra yonga setleri bu testlerde geride kalıyor.

Apple M1 Ultra performans değerleri Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3137 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple M1 Ultra, Apple ve Teknoloji Haberleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim