Anlık Bildirim

Apple M1 Ultra benchmark testlerinde ezip geçiyor

Apple’ın bugüne kadar geliştirdiği en güçlü yonga seti olma ünvanına sahip Apple M1 Ultra, benchmark skorlarını da alt üst ediyor. Intel ve AMD soğuk terler dökecek. 

Apple M1 Ultra Tam Boyutta Gör

Apple’ın işlemci dünyasına adeta meydan okuduğu Apple M1 Ultra yonga seti beklentileri boşa çıkarmayacak gibi. Adeta rakibim yok dercesine benchmark skorlarında kendisini göstermeye başladı.

Apple M1 Ultra performansı nasıl?

İki adet Apple M1 Max yongasının birleşmesiyle oluşturulan Apple M1 Ultra modeli 16 performans çekirdeği, 4 verimlilik çekirdeği, 64 grafik çekirdeği ve 128GB toplam bellek gibi rekor parametrelere ulaşıyor.

2.5TB/s bant genişliği sunan yonga UltraFusion mimarisi ile çok verimli bir şekilde birbirine bağlanıyor. İnternete sızdırılan ilk benchmark skorları Intel Xeon W işlemcileri bile geride bıraktığını gösteriyor.

Geekbench 5 skorlarına göre Apple M1 Ultra tek çekirdekte 1793, çok çekirdekte 24055 puan alıyor. 28 çekirdekli Intel Xeon W barındıran Mac Pro ise tek çekirdekte 1152, çok çekirdekte 19951 puana ulaşabiliyor. Yine Apple M1 Max yongası tek çekirdekte 1739, çok çekirdekte 11680 puan alıyor.

Mac Studio Tam Boyutta Gör

Grafik tarafında ise AMD Radeon Pro W6900X grafik hızlandırıcı barındıran Mac Pro modeline göre yüzde 80 daha iyi bir performans yakalanıyor. 18 adet 8K ProRes 422 yayını ise dünyada herhangi bir bilgisayarda mevcut değil.

Apple M1 ile birlikte zaten tek çekirdekte Apple önemli bir başarı yakalamıştı. Çekirdek sayısı arttıkça skorlar da tavan yapmaya başladı. Yeni Mac Studio modelinin satışa çıkması ile birlikte gerçek hayat testlerine daha yakından bakabileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4619 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple M1 Ultra, Apple ve Teknoloji Haberleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim