Anlık Bildirim

Apple parmak izi verisi toplayan uygulamaları reddetmeye başladı

Teknoloji devi Apple, artık kullanıcıların parmak izi verilerini toplamak için üçüncü taraf SDK'ları kullanan uygulamaları reddediyor. Binlerce uygulama bu durumdan etkilenecek.

Apple parmak izi verisi toplayan uygulamaları reddetmeye başladı Tam Boyutta Gör

Forbes'tan gelen yeni bir rapora göre Apple, şirketin iOS 14.5'ten itibaren uyguladığı Uygulama İzleme Şeffaflığı kurallarına uymayan uygulama güncellemelerini reddetmeye başladı.

Fransız ulaşım şirketi olan Heetch'in ürün müdürü Aude Boscher bir Slack kanalında "Uygulamamız Apple'ın uygulama incelemecisi tarafından reddedildi ve MMP SDK'yı parmak izi kimliği oluşturmakla suçladı," diyor. "Başkalarının şikayet ettiğini gördüm... bu yüzden yakında senin başına de gelebilir!" dedi.

Apple'ın başta parmak izi verileri olmak üzere kullanıcıların diğer önemli verilerini, üçüncü taraf SDK'larla toplayan şirketlere gönderdiği mesaj ise şu şekilde:

"Uygulamanız kullanıcıyı izlemek için benzersiz bir tanımlayıcı oluşturmak üzere algoritmik olarak dönüştürülmüş cihaz ve kullanım verilerini kullanıyor. Uygulamanız tarafından toplanan cihaz bilgileri aşağıdakilerden bazılarını içerebilir: NSLocaleAlternateQuotationBeginDelimiterKey, NSTimeZone, NSLocaleGroupingSeparator, NSLocaleDecimalSeparator ..."

Apple parmak izi verisi toplayan uygulamaları reddetmeye başladı Tam Boyutta Gör

Adjust yazılım kitini kullanan uygulamalar etkileniyor

Mobil pazarlama analisti Eric Seufert'e göre ise bu soruna, mobil ölçüm şirketi olan Adjust'tan bir yazılım geliştirme kiti neden oluyor. Bu durumda da Apple'ın yeni kuralı binlerce uygulamayı etkileyecek. Zira Adjust, web sitesinde yazılım kitinin "50.000'den fazla uygulama" tarafından kullanıldığı belirtiyor ve AppFigures'a göre, App Store'daki uygulamaların %18'i ve Google Play'deki uygulamaların %11'i Adjust'ı kullanıyor. Adjust artık CPU tipi, telefon belleği, pil durumu ve şarj durumu gibi bilgilere erişen kodu kaldırmak için SDK'sını güncelledi, böylece Adjust'ın daha önce reddedilen uygulamaları, güncellenmiş SDK'yı kullanırlarsa artık yeniden değerlendirilebilecekler.

Apple, iOS 14.5'i ne zaman piyasaya süreceğini henüz açıklamadı. Bununla birlikte, şimdiye kadar altı beta çıktı ve yazılımın ilkbaharda piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim