Anlık Bildirim

Apple, ücretli podcast abonelikleri için yeni ortaklık programını duyurdu

Teknoloji devi Apple, Performans İş Ortakları Programı kapsamında ücretli aboneliklere bağlantı sağlayanlara abonelik ücretinin yarısı kadar komisyon ödeyecek.

Apple, podcast'ler için ortaklık programı sunuyor

Apple geçtiğimiz ay, yeniden tasarlanan Podcast'ler için planladıkları ücretli podcast aboneliği sistemini duyurdu. Şirket, yeni bir ortaklık kapsamında bir kişi veya kuruluşun katılımcılardan birini ücretli bir aboneye dönüştürürken komisyon kazanmasını sağlayacak yeni bir programı başlattığını açıkladı.

Apple Podcast'lerden para kazanma

Apple, ücretli abonelik özelliğini bu ayın sonlarına doğru genel kullanıma sunmayı planlıyor. Henüz özellik kullanıma sunulmamış olsa da şirket, özellik ile bağlantılı yeni bir programı açıkladı.

Apple Performans İş Ortakları Programı kapsamında bir kişi veya kuruluş, sahip olduğu satış ortaklığı bağlantısı üzerinden kayıt olunan her ücretli podcast aboneliği için bir defaya mahsus olmak üzere abonelik ücretinin %50'si kadar komisyon kazanabilecek. Kısacası, ücreti 10TL olan bir podcast aboneliği yalnızca ilk sefer için geçerli 5TL kazandıracak.

Şirket yeni ortaklık programını: "Program için onaylandıktan sonra, size benzersiz bir ortaklık belirteci vereceğiz. Bu, tüm Apple Podcast bağlantılarınıza ekleyeceğiniz kısa bir alfasayısal karakter dizisidir. Bu simge size özeldir, bu bağlı bağlantılardan üretilen tüm podcast gelirini merkezileştirir ve üçüncü taraf bağlantı izleme hizmetleriyle uyumludur. Dinleyicilerinizden biri bu bağlantılara tıkladığında ve ücretli abone olduğunda, 30 gün içinde yapılan tüm podcast ile ilgili abonelik satın alımlarında ortaklık komisyonu alırsınız." ifadeleriyle açıklıyor.

Ortaklık programı herkese açık ancak öncesinde bir başvuru formu doldurulması gerekiyor. Apple bu başvuruları inceleyerek programa uygun olunup olunmadığını kontrol edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim