Anlık Bildirim

Apple, 2023 Iphone serisinde kullanılacak Periscope lensleri Samsung'tan almak istemiyor

Apple'ın 2023 iPhone serisi için katlanır lens teknolojisi üzerinde çalıştığı söyleniyor fakat teknolojiye ait patentlerin asıl sahibi olan Samsung ile çalışmak istemediği açıklandı.

Katlanmış optik lensler, iPhone modellerine daha kalın bir kasa gerektirmeden önemli ölçüde geliştirilmiş optik yakınlaştırma ve görüntü sabitlemeyi maksimum seviyeye çıkarabilir. 2019 yılında Corephotonix'ten satın aldıktan sonra Samsung, teknolojinin tüm patentlerinin yeni sahibi oldu. 

Apple, Samsung ile çalışmak istemiyor Tam Boyutta Gör

The Elec'e göre Apple, 2023'te Samsung firmasını katlanmış lens modülü için tedarik zincirinden çıkarmayı planlıyor. Yayının daha önce Samsung'un Apple ürünlerini bir araya getirmesi için LG InnoTek'e bileşen tedarik edeceğini söylediğini hatırlatmakta fayda var.

2023 hareketli bir yıl olacak

The Elec, Apple'ın ''Periscope'' kamera olarak tanıtacağı lens bileşenlerini ayrı olarak tedarik etmeyi hedeflediğini söylüyor. Bildiriye göre Samsung'un patentleri planlarının önüne geçiyor, bu durumda Apple'ın patentlere takılmadan lensi üretmenin bir yolunu bulması ya da lensi kullanabilmesi için gerekli lisans ücretini ödemesi gerekiyor.

Periscope kamera olarak tanıtılacak olan lens teknolojisi, Apple Analisti Ming-Chi Kuo başlangıçta teknolojinin 2022'de piyasaya çıkmasını bekliyordu, daha sonra bunu 2023 iPhone serisine ertelemek zorunda kaldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim