Anlık Bildirim

Apple Silicon işlemcili Mac'lere artık Windows 11 kurulabiliyor

Apple silicon işlemcili Mac'lere Windows kurmak için Parallels Desktop yazılımını yüklemek gerekiyordu. VMware Fusion'ın son güncellemesi, Apple silicon Mac'lere Windows 11 yükleme imkanı veriyor.

wmware fusion mac windows 11

Sanallaştırma programı VMware, Apple silicon çipli Mac’lere Windows 11 desteği getiren güncellemeyi yayınladı. VMware Fusion 22H2 sürümü ile Parallels Desktop kullanma zorunluluğu kalktı.

Parallels Desktop'a ücretsiz alternatif

Popüler sanallaştırma uygulaması VMware’ın Mac sürümü Mac bilgisayara Windows kurmak isteyen kullanıcılar için seçeneklerden biri. VMware, Apple’ın yeni M1 ve M2 çipleri (Apple silicon) için desteği hala test ediyor ve artık Windows 11 destekleniyor.

Parallels Desktop 17, kullanıcıların Windows 11’i Mac’te çalıştırmanıza imkan tanıyor; şimdi bir seçenek daha var: VMware Fusion. Fusion’ın Mac sürümü için yayınlanan teknik önizleme, Parallels Desktop’a benzer deneyim sunuyor.

Yeni sanal TPM modülü, hem Intel hem de silikon işlemcili Mac bilgisayarlarda herhangi bir hack gerekmeden Windows 11’i çalıştırmayı mümkün kılıyor. VMware artık Windows Arm tabanlı bilgisayarlar için ekran kartı sürücüleri sunuyor; ancak bu, yüksek sistem gereksinimli oyunların çok rahat oynanacağı anlamına gelmiyor.

wmware fusion windows 11 Tam Boyutta Gör

Mac için VMware Fusion’ın yeni sürümü, Parallels ile aynı sınırlamaya sahip; farklı işlemci mimarisi için tasarlanmış işletim sistemi açılma sorunu yaşatıyor. Bu, Apple silikon çipli Mac kullanıcısı olarak Arm Windows ve Arm Linux ile sınırlı olduğunuz anlamına geliyor. Eski Intel işlemcili Mac’lerde işletim sistemleri için daha fazla seçenek sunuluyor. VMware ayrıca hala macOS sanal makineleri desteklemiyor.

Test sürecinde VMware Fusion ücretsiz olarak kullanılabilecek. VMware Fusion teknik önizleme sürümü VMware sitesinden indirilebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18418 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 11, Teknoloji Haberleri ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim