Anlık Bildirim

Apple Watch 4 için kötü haber: EKG özelliği tüm ülkelerde kullanılamayacak

Apple, elektrokardiyogram (EKG) çekebilen bir akıllı saat çıkararak büyük bir heyecan yaratmıştı. Ancak bu özelliğin yıl içerisinde sadece ABD'de kullanıma sunulacağı açıklandı.
Apple kısa süre önce gerçekleştirdiği büyük etkinlikte Apple Watch Series 4 isimli yepyeni bir akıllı saat tanıttı. Tasarım iyileştirmeleri, daha büyük ekran, daha güçlü bir işlemci ve hatta EKG özelliği ile gelmesi büyük bir heyecan yarattı. Evet yanlış okumadınız, akıllı saat elektrokardiyogram (EKG) çekebiliyor. Ancak Apple'ın bu özelliği yıl içinde yalnızca ABD’de kullanıma sunacağını açıklaması diğer ülkelerdeki kullanıcılar için hayal kırıklığı oldu.
Şirket Apple Watch Series 4 için ön siparişleri yarından itibaren almaya başlayacak. Akıllı saat önümüzdeki hafta 21 Eylül’den itibaren dünya genelinde birçok pazarda piyasaya sürülecek. Apple Watch Series 4, EKG özelliği sunan ilk akıllı saat oldu. Kullanıcıların EKG ölçümü yapmak için saatin sağ üst köşesinde yer alan tuşa (Digital Crown) 30 saniye boyunca dokunmaları gerekecek.
Daha sonra akıllı saat kalbin normal bir düzenle attığını veya önemli sağlık sorunlarına neden olabilecek Atriyal Fibrilasyon (AFib) belirtileri olup olmadığını gösterecek. Tüm kayıtlar, ilgili sınıflandırmalar ve varsa semptomların Sağlık uygulamasında doktorlarla paylaşılabilecek bir PDF dosyasında saklanacağını da belirtelim.

EKG ölçümü şimdilik yalnızca ABD'ye özel olacak

Apple EKG özelliğinin akıllı saat piyasaya çıktığında kullanılamayacağını ve be bu yıl içinde yalnızca ABD’de kullanıma sunulacağını açıkladı. Ayrıca, Apple Watch Series 4 için EKG uygulaması sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunulacak. Apple'ın Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onayını aldığı, ABD dışındaki ülkeler için ise ilgili sağlık kurumlarının onayını bekliyor olabileceği düşünülüyor.
Taktir edersiniz ki bu çok uzun bir süreç olabilir. Dolayısı ile ABD dışında yaşayanların EKG özelliği sunan Apple Watch Series 4 ile tanışması biraz uzayacak gibi görünüyor. Tabi bu iyi senaryo. Söz konusu özelliğin dünya genelindeki diğer ülkeleri kapsayacak şekilde genişletilip genişletilmeyeceğini önümüzdeki süreçte hep beraber göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18521 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı saat, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim