Anlık Bildirim

Apple giyilebilir cihaz pazarında yeniden lider

Geçtiğimiz çeyrek dönemde Mi Band 2 satışları ile giyilebilir cihaz pazarında zirveye oturan Xiaomi, bu çeyrekte ise Apple Watch Series 3 sayesinde tahtını Apple’a devretti.

Hızlı bir yükselişin ardından yavaş yavaş durgunluk dönemine girmeye başlayan giyilebilir cihaz pazarında liderlik sıralaması da sürekli değişiyor. Bir süre lider kalan Xiaomi’nin ardından şimdi de Apple lider durumda.

Apple Watch Series 3 çok sattı

Canalys tarafından yapılan son analize göre yılın üçüncü çeyreğinde 3.9 milyon adet Apple Watch satıldı. Bunda yeni piyasaya çıkan Apple Watch Series 3 modellerinin katkısı büyük. LTE destekli Apple Watch Series 3 ise 800 bin satış rakamına ulaşmış. Tüketicilerin bağımsız çalışan bir saate ilgi duyduğu belirtiliyor.

Listede ikinci sırada 3.6 milyon satış ile Xiaomi var. Firma yüzde 21 düşüş yaşadı. Henüz uygun fiyatlı Mi Band 2 modelinin henüz güncellenmemesi tüketicileri biraz geri planda bırakıyor. Fitbit ise 3.5 milyon satış ile üçüncü durumda. Bu üç firma çeyrek bazda artış göstermiş. Samsung 800 bin, Huawei de 900 bin civarında satış yapmış. Pazarın genelinde 17.3 milyon adet satış yapıldığı ve yüzde 2 düşüş olduğu belirtiliyor.

Akıllı telefon satışlarının akıllı saatlere etkisi de masaya yatırılmış. Samsung her 23 amiral gemi modeli için 1 akıllı saat satıyor. Toplam Gear S3 satışı bu çeyrekte 500 bin civarında. Apple ise her 7 tane iPhone 7 / 8 serisi telefon için bir akıllı saat satıyor. Huawei de bu rakam 14 e bir durumunda.

Yılın son çeyreğinde akıllı saatlere olan talebin artış göstermesi bekleniyor. Aynı oranda fitness bilekliklerine olan talep de ise bir miktar düşüş olacak. Bu bakımdan pazarın genelinde bir yükseliş beklenmiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim