Anlık Bildirim

Araştırmacıların İddiasına Göre Okyanus Ekosistemindeki Çöküş, İnsanlığı 25 Yıl İçinde Mahvedecek

Edinburgh Üniversitesi’ne bağlı iki girişimci ve araştırmacılar tarafından yayınlayan bir makaleye göre okyanus ekosistemindeki çöküş üç milyar insanın gıda kaynaklarının sonunu getirebilir.

Makaleye göre; sera gazı emisyonlarının yan etkileri sebebiyle okyanuslar daha asidik hale geliyor. Araştırmacılar, bu sebeple küresel gıda ağının çökebileceğini ve önümüzdeki 25 yıl içinde insanlığın büyük bir yıkımla karşılaşabileceğini düşünüyor.  

Araştırmacıların İddiasına Göre Okyanus Ekosistemindeki Çöküş, İnsanlığı 25 Yıl İçinde Mahvedecek Tam Boyutta Gör




Araştırmacılara göre, asit miktarı artan okyanuslar; plankton, mercan resifleri gibi canlıları oluşturan bileşimlerin sonunu getirecek. Daha sonra bu canlıların yerini diğer türler alacak. Ancak daha zorlu koşullarda hayatta kalabilen bu canlılar, küresel gıda teminini sağlamaya uygun olmayacak. Makalede, bu zincirleme reaksiyonun sonucunda yaklaşık üç milyar insanın gıda arzının tamamen ortadan kalkabileceğini iddia ediliyor.  

Araştırmacıların İddiasına Göre Okyanus Ekosistemindeki Çöküş, İnsanlığı 25 Yıl İçinde Mahvedecek Tam Boyutta Gör




İklim değişikliğinin okyanuslar üzerinde yarattığı hasar şimdiden görülebiliyor; ancak makalenin yazarları, okyanuslardaki mikropların güçlü rüzgârlar sebebiyle atmosferi zehirleyeceği gibi alıntı yapmadan bir dizi şaşırtıcı iddiada bulunuyor. Bu yüzden makalenin bazı yönlerine şüpheyle yaklaşılabilir. Yine de, makale bize gezegenimizin geleceği hakkında önemli uyarılarda bulunuyor ve gelecek nesilleri düşünüyorsak doğaya karşı eylemlerimizi gözden geçirmemizin gerektiğini gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim