Anlık Bildirim

Arjantin’de meclise maaşların Bitcoin ile ödenmesi için bir tasarı sunuldu

Arjantin'de ulusal yardımcı olan José Luis Ramón, meclise çalışanların maaşlarını Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile almasını öneren bir yasa tasarısı sundu.

Mendoza Eyaleti’nde ulusal yardımcılık yapan José Luis Ramón’un meclise sunduğu tasarı, işçilerin maaşlarını Bitcoin veya diğer kripto para birimleri ile almasını sağlamayı amaçlıyor. Tasarıya göre, çalışanlar maaşlarının tamamını veya bir kısmını kripto paralar ile alabilecekler.

Arjantin'de maaşlar kripto para ile verilebilir Tam Boyutta Gör

Satın alma gücü artacak

Ramón, bu tasarıyla birlikte insanların hem finansal özgürlüklerini sağlayabileceklerini hem de satın alım güçlerinin artabileceğini ifade etti. Ramôn ek olarak, yurtdışında çalışan Arjantinli vatandaşların da memleketlerine döndüklerinde kazançlarını pesoya çevirmek zorunda kalmayacaklarını, her şeyi kripto paralarla halledebileceklerini; bunun da büyük bir kolaylık sağlayacağını söyledi.

Arjantin'de maaşlar kripto para ile verilebilir Tam Boyutta Gör

Ekonomik sorunlar nedeniyle Arjantin’de de diğer Latin Amerika ülkeleri gibi kripto paraların kabul edilme oranı oldukça yüksek. El Salvador da haziran ayında Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmiş ve maaşları Bitcoin ile ödeme konusunun tartışıldığını söylemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim