Anlık Bildirim

Arjantin Merkez Bankası: Kripto paraların gelişimi bizi endişelendiriyor

Arjantin Merkez Bankası başkanı Miguel Ángel Pesce, Arjantin Fintech Odası tarafından düzenlenen bir etkinlikte, “kripto paralardaki ilerleyişinin” onu endişelendirdiğini dile getirdi.

Arjantin Merkez Bankası (BCRA) başkanı Miguel Ángel Pesce, 31 Ağustos günü Arjantin Fintech Odası tarafından organize edilen bir etkinliğe katıldı. Başkan bu etkinlik sırasında bir kez daha kripto para birimleri ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Arjantin Merkez Bankası: Kripto paralar bizi endişelendiriyor Tam Boyutta Gör

Pesce,  kripto para birimlerindeki ilerleyişin ve gelişimin onu endişelendirdiğini ifade etti. Başkan açıklamalarında, kripto paralarda yaşanan yüksek dalgalanmanın ve Arjantin vatandaşlarının bu konu hakkındaki bilgisizliğinin altını çizdi.

“Bu para birimleri bir yatırım aracı değil, bir ödeme mekanizması olarak yaratıldı. Yüksek derecede oynak olması da bir para biriminde olması gerekmeyen şeylerden biri. Bu yüzden kripto paralarda yaşanan gelişmeler, ilerlemeler konusunda oldukça endişeliyiz.”

“Eğitim gerekiyor”

Pesce ayrıca, bilgi eksikliğinin giderilmesi için hükümete çağrıda bulundu. Yanlış bilgilendirmelerden kaçınılması ve sektör hakkındaki bilgi edinilmesi için hükümetten eğitim programları yapmasını istedi. Başkana göre bu eğitimler, kripto paralara yatırım yapıp yapmama konusunda vatandaşlara bir uyarı olabilir.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim