Anlık Bildirim

ASELSAN’ın geliştirdiği TEPES periskop sistemi, tankların üçüncü gözü oldu

Ana muharebe tanklarında görev yapan personele güvenli gözetleme imkânı sağlayan Teleskopik Periskop Sistemi (TEPES), 1 yıldan kısa bir sürede geliştirilerek hizmete sokuldu.

ASELSAN’ın geliştirdiği TEPES periskop sistemi, tankların üçüncü gözü oldu

ASELSAN’ın geliştirdiği ve ana muharebe tanklarında görev yapan personele güvenli gözetleme imkânı sağlayan Teleskopik Periskop Sistemi (TEPES), M60T tanklarına entegre edilerek kullanılmaya başladı.

Yükseltilebilir direk üzerine konumlandırılan stabilize TV/termal kamera sistemine sahip olan TEPES, 1 yıldan kısa bir sürede geliştirildi. Milli ile yerli imkân ve kabiliyetler kullanılarak geliştirilen TEPES, en düşük kapalı boya sahip sistem olma özelliğini de taşıyor.

Fırat-M60T modernizasyon projesi kapsamında tank personeline her türlü coğrafi şartlarda hedef tespiti ve gözetleme imkânı kazandıran sistem, söz konusu tankların konuşlandığı sınır bölgelerinde kullanılıyor.

TEPES’in özellikleri neler?

Sistem, sahip olduğu hareket tespiti, hedef takibi, sektörel tarama, diğer sistemlerle (Lazer Uyarı Sistemi, Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ve benzeri) entegreli çalışma, hedef koordinatlarının tespiti ve video/görüntü kaydı alma gibi özelliklere sahip. Termal ve TV görüntüsü de alabilen TEPES, 20 kilometre mesafeye kadar lazerle ölçüm yapabiliyor.

ASELSAN’ın geliştirdiği TEPES periskop sistemi, tankların üçüncü gözü oldu

Sahip olduğu yükseltilebilir direkle 2.5 metre uzunluğa ulaşabilen sistem, otomatik hedef takibinin yanında geniş gözetleme imkânı sayesinde kara ve hava hedeflerinin tespitinde de kullanılabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim