Anlık Bildirim

Avrupa’da uzun yol kamyonları için ilk yüksek basınçlı hidrojen istasyonu açıldı

Endüstri ve sağlık için gazlar, teknolojiler ve hizmetler alanında faaliyet gösteren Air Liquide, Fos-sur-Mer’de (Marsilya) yüksek basınçlı hidrojen yakıt ikmal istasyonunu açtı.
Avrupa'da hidrojenli kamyonlar için yakıt istasyonu açıldı Tam Boyutta Gör
Boru hattıyla düşük karbonlu hidrojen sağlayan (günde 1 ton) büyük kapasiteli yüksek basınç istasyonunun açılışında IVECO ağır hizmet yakıt hücreli kamyon prototipi de lanse edildi. Bu açılış, Aralık 2021’de imzalanan Mutabakat Anlaşması’yla (MoU), iki şirketin Avrupa’da hidrojen mobilitesinin geliştirilmesine yönelik taahhüdünü bir adım ileriye taşımış oluyor.

Mutabakat Anlaşması, hidrojenli ulaştırma sektörünü kolaylaştırmayı hedefliyor. Bunun için iki grubun ortak çalışmaları oldukça önem taşıyor. Amaç; Air Liquide’in üretiminden depolamaya ve dağıtıma kadar tüm bu alandaki uzmanlığı ile alternatif yakıtlarla çalışan araçların üretiminde öncü marka Iveco Group’un bilgi birikimi sayesinde hidrojen kullanımının tüm Avrupa’da yaygınlaşmasını sağlamak. Uzun taşımacılık alanında kullanılan bu çözüm, 700 bar basınçta hızlı bir yakıt ikmali süresine imkan tanıyor.

Fos-sur-Mer istasyonu, Fransız fonları tarafından desteklenen HyAMMED (“Hydrogène à Aix-Marseille pour une Mobilité Ecologique et Durable”) projesinin bir parçası. Açılan bu yeni istasyon aynı zamanda Temiz Hidrojen Ortaklığı tarafından ortaklaşa finanse edilen Avrupa projesi H2Haul’un da bir parçası.

Air Liquide ve IVECO, 2019 yılında başlatılan H2Haul projesinin ilk ortaklarındandı. R’Hyse projesi çerçevesinde 2025 yılından itibaren potansiyel 50 IVECO hidrojen kamyon filosu için Salon-de-Provence’da ağır vasıtalara yönelik ikinci bir yüksek kapasiteli istasyon (700 bar, 2 ton/gün) daha kurulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim