Anlık Bildirim

Avrupa'da Yılın Otomobili 2022 Ödülü'nde 7 finalist açıklandı

Avrupa'da Yılın Otomobili 2022 Ödülü'nde elektrik rüzgarı esiyor. Yapılan oylama ile belirlenen 7 finalistten 6 tanesinin tamamen elektrikli olması dikkat çekti. İşte finalistler:

Avrupa'da Yılın Otomobili 2022 Ödülü'nde 7 finalist açıklandı Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Avrupa'da Yılın Otomobili 2022 Ödülü'nde finalistler belli oldu. Seçilen 7 otomobilden 6 tanesinin elektrikli olması dikkat çekti.

Finale kalan 7 otomobil Cupra Born, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Peugeot 308, Renault Megane E-Tech ve Skoda Enyaq olarak açıklandı. Listedeki otomobiller arasında sadece Peugeot 308 tamamen elektrikli değil. Geçtiğimiz yılki final listesinde sadece iki elektrikli otomobil vardı.

Avrupa'da Yılın Otomobili 2022 finalistleri 39 aday otomobil arasından belirlendi. Yarışmada 23 ülkeden toplamda 61 jüri oy kullanıyor. Otomobillerin yarışmaya aday olabilmek için yeni olması ve 2021 yılı sona ermeden önce en az 5 Avrupa ülkesinde satışa çıkmış olması gerekiyor. Yarışmanın kazananı 28 Şubat'ta Cenevre'de açıklanacak.

Geçtiğimiz yıl Avrupa'da Yılın Otomobili Ödülü'nü Toyota Yaris kazanmıştı. Peki sizce bu yıl ödülün sahibi hangi model olmalı? Finalistlerin tasarımlarını aşağıdaki galeriden inceleyebilirsiniz:

Avrupa'da Yılın Otomobili hangisi olmalı? Oy Ver 1815 kişi oy verdi. Sonuçları Göster

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14472 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, yılın otomobili 2022 ve car of the year
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim