Anlık Bildirim

Avustralya’da uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı 6 milyon dolarlık kripto para ele geçirildi

Avustralya polisi tarafından yapılan bir operasyonda, uyuşturucu kaçakçılığı ile bağlantılı 6 milyon dolar (8 milyon AUD) değerinde kripto paranın ele geçirildiği açıklandı.

Avustralya Victoria Polisi, Dark Web’ten yapılan uyuşturucu kaçakçılığıyla alakalı bir operasyonda 8 milyon Avustralya doları (6 milyon ABD doları) değerinde kripto para ele geçirildiğini açıkladı. Yetkililere göre bu operasyon, ülke tarihinde yapılan en büyük kripto para baskını olarak tarihe geçti.

Avustralya’da 6 milyon dolarlık kripto para ele geçirildi Tam Boyutta Gör

Suç Gelirleri Birimi’nin operasyonu, diğer birimlerin ve şehirlerin de desteğiyle Kinglake, Preston, Prahran, Dollar ve South Yarra gibi bölgelerde gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucunda 31 yaşında bir kadın ve 30 yaşında bir erkek tutuklandı ancak 3 Mart 2022’de mahkemede yargılanmak şartıyla kefaletle serbest bırakıldı.

Avusturalya’daki yetkililer 2021’in başından beri uyuşturucu kaçakçılığı ile bağlantılı olan bir Dark Web platformunu araştırıyorlardı. Bulgularda ise sitenin 2012’den beri faaliyette olduğu ortaya çıktı.

“Uyuşturucu kaçakçılığının 21.yüzyıl versiyonu”

Victoria Polisi’nden Mick Frewen de operasyonla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bu operasyonumuz, ciddi ve organize suçların modern doğasını ortaya koyduğu için oldukça önemli. Ayrıca operasyon bize, uyuşturucu kaçakçılığının ve kara para aklamanın 21.yüzyıl versiyonunu gösteriyor ve teknolojinin nasıl kötü niyetli olarak kullanıldığını gözler önüne seriyor.”

Avustralya’da 6 milyon dolarlık kripto para ele geçirildi Tam Boyutta Gör

Güvenlik güçleri, hangi kripto para birimlerinin ele geçirildiği ile ilgili bilgiyi ise basınla paylaşmadı. Geçtiğimiz günlerde de İngiltere polisi milyonlarca dolarlık Ethereum (ETH) ele geçirdiğini açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim