Anlık Bildirim

Bakan Karaismailoğlu: "Yerli elektrikli scooter'ların üretimi için çalışmalara başladık"

Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi'nin basın toplantısında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, elektrikli scooter'ların Türkiye'de 3 milyon kişi tarafından aktif olarak kullanıldığını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu: 'Yerli elektrikli scooter'ların üretimi için çalışmalara başladık' Tam Boyutta Gör

Özellikle pandemi sürecinde toplu ulaşımdan biraz da olsa uzaklaşabilmek için daha sık kullanılmaya başlanan elektrikli scooter'lar son dönemde sıkça gündeme geliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlık ile Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle kurulan 'Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi'nin basın toplantısında konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, "Kent içi ulaşımda, geleneksel ulaşım yerine elektrikli scooterlar, elektrikli araçlar, otonom araçlar, uçan araçlar ve dronlar gözle görülür bir şekilde varlıklarını hissediyorlar.Türkiye'de 35 binin üzerinde e-scooter bulunmaktadır, 3 milyon vatandaşımız bu araçları aktif olarak kullanmaktadır. Yerli ve milli elektrikli scooterların üretimi için çalışmalara başladık.

Özellikle Covid-19 salgını nedeniyle vatandaşlarımız kısa mesafe hareketlerini, toplu taşıma araçları yerine mikro mobilite araçlarıyla gerçekleştirmektedirler. Bu araçlar üzerinde detaylı çalışmalar gerçekleştirildiği takdirde dezavantajlı yolcularımız için çeşitli olanaklar sağlayabiliriz." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz ay, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın paylaşımlı elektrikli scooter sektörüne girmeye hazırlandığını açıklanmıştı. İsmi Çuf Çuf olarak belirlenen sistemde yerli elektrikli scooter'lar kullanılacağı ve ilk etapta istasyonlarda hizmet verileceği ifade edilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6097 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli scooter, yerli elektrikli scooter ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim