Anlık Bildirim

Bakanlıktan ikinci el araçlardaki ilan kısıtlamasıyla ilgili duyuru

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden bu yana yapılan denetimlerde bu kurala aykırılık teşkil eden ilan sayısında ilk günden bu yana ciddi düşüş olduğu belirtiliyor.   
Bakanlıktan ikinci el araçların ilan kısıtlamasıyla ilgili duyuru Tam Boyutta Gör
Hatırlanacak olursa, Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasını yasaklamıştı. Konuyla ilgili denetimlere yönelik bir güncelleme paylaşıldı.

Buna göre, ilan kısıtlamasının yürürlüğe girmesinden önce ilan platformları üzerinden yayımlanan ve bu düzenlemeye aykırılık teşkil edebilecek bireysel ve ticari olmak üzere toplam ilan sayısının 20 binin üzerinde olduğu tespit edildi. Öte yandan, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği 15 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bu sayının 7 bin seviyelerine gerilediği ve son yapılan denetimlerde 5 binin altına düştüğünün tespit edildiği belirtildi.

Hala yayında olan bu ilanlara ilişkin bilgilerin ilgili ilan platformlarından temin edildiği ve gerekli incelemelerin başlatıldığının belirtildiği açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Bakanlığımızca yapılan inceleme neticesinde, düzenlenen kısıtlamaya aykırılık teşkil ettiği tespit edilen ilanları veren gerçek ve tüzel kişiler hakkında ilan başına 300.000 TL'ye kadar idari para cezası uygulanmaktadır. Bu cezaların muhataplarına tebliğ süreci başlamıştır ve devam etmektedir."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2543 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ticaret bakanlığı, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim