Anlık Bildirim

Bakteri incelemesine olanak sağlayabilecek kapsül geliştirildi

Indiana Purdue University kurumu araştırmacıları içerisinde emilim sağlayan hidrojel içeren ve dış kaplaması bir tür reçineden oluşan kapsül geliştirdi.

Bakteri incelemesine olanak sağlayabilecek kapsül geliştirildi Tam Boyutta Gör

Organizmanın gastrointestinal sisteminde bulunan bakteri çeşitliliği ve bakteri popülasyonu organizmanın genel sağlığı hakkında bilgi verebiliyor. Yeni geliştirilen kapsül sayesinde gastrointestinal sistemin istenilen bölgelerinden bakteri örnekleri alınabilecek ve alınan bakterilerin incelenmesi sayesinde organizmanın sağlık durumu tayin edilebilecek gibi görünüyor.

Bahsi geçen durumları tayin etmek amacıyla rutinde gaita incelemesi kullanıyor ancak gaita incelemesinde gözlenen bakterilerin gastrointestinal sistemin hangi bölümünden kaynaklandığı tam olarak belirlenemeyebiliyor.

Indiana Purdue University

Bakteri incelemesine olanak sağlayabilecek kapsül geliştirildi Tam Boyutta Gör

Bahsi geçen durumu geliştirmek amacıyla Indiana Purdue University kurumu araştırmacıları içerisinde emilim sağlayan hidrojel içeren ve dış kaplaması bir tür reçineden oluşan kapsül geliştirdi.

Geliştirilen kapsülün dış kaplaması istenilen pH değerinde eriyecek ve içeriğindeki hidrojeli açığa çıkaracak şekilde tasarlandı. Açığa çıkan hidrojel bulunduğu alandaki sıvıyı ve dolayısıyla bakterileri içerisine hapsederek istenilen bölgedeki bakterin incelenmesine olanak sağlıyor.

Araştırma ekibi yeni kapsülü domuzlarda test etti. Yeni geliştirilen kapsülün insanlarda da test edilmesi için çalışmalar sürüyor.

Yeni çalışma RSC Advances dergisinde yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim