Anlık Bildirim

Bayram öncesi ikinci el otomobil talebinde artış bekleniyor

arabam.com’a göre taleplerini erteleyen tüketiciler, sıfır araçlardaki çip krizi kaynaklı fiyat artışları dolayısıyla ikinci el ve yaşı genç olan ikinci el araçlara yönelebilir.

Bayram öncesi 2. el araba talebinde artış bekleniyor Tam Boyutta Gör

1 Temmuz 2021 itibari ile koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen kısıtlamaların kalkması ile gözler ikinci el otomotiv piyasasına çevrildi. Yaz aylarının gelmesi ve bayram öncesi kısıtlamaların kalkmış olması sebebiyle 2. el araba piyasasında hareketlilik olabilir.

arabam.com’a göre taleplerini erteleyen tüketiciler, çip krizinin otomotiv sektörünü etkilemeye devam etmesi ile sıfır araçlardaki fiyat artışları dolayısıyla ikinci el ve yaşı genç olan ikinci el araçlara yönelebilir. arabam.com'da haziran ayındaki satılık 2. el araba ilanların büyük bir kısmını 2017, 2016, 2012 ve 2015 model araçların oluşturması bu görüşü destekler nitelikte. Öte yandan Kurban Bayramı sonrasında aşılama çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte piyasasının toparlanacağını söylemek mümkün.

Haziran ayına ilişkin istatistikler

Türkiye’nin önde gelen 2.el otomobil ilan platformu arabam.com, geçtiğimiz haziran ayının ilan verilerini derleyerek çeşitli istatistikler paylaştı. Buna göre haziran ayında en çok ilan “otomobiller” için ve 50.000 TL – 100.000 TL ile 100.000 TL – 150.000 TL aralığındaki araçlar için verilmiş durumda. İlanlar içindeki en yüksek pay ise bahsettiğimiz aralıklardan ilkine ait.

Bayram öncesi 2. el araba talebinde artış bekleniyor Tam Boyutta Gör

Renault, uzun zamandır olduğu gibi haziran ayında da %20 ile birinciliğini koruyor. Fiat ise %18 ile ikinci sırada. Fiat markasını sırasıyla Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda izliyor.

İlanlara model özelinde bakıldığında haziran ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri Clio, Astra ve Megane oldu. Bu üç modeli ise sırasıyla Focus, Passat ve Corolla takip ediyor.

arabam.com`da yayınlanan 2.el Arazi/SUV/Pick-up ilanlarının oransal olarak değerlendirmesine bakıldığında en yüksek ilan sayısı, %2 ile Nissan Qashqai’nin oldu. Bu aracı sırasıyla Dacia Duster, Kia Sportage, Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson, Peugeot 3008 izliyor.

Bayram öncesi 2. el araba talebinde artış bekleniyor Tam Boyutta Gör

arabam.com’da haziran ayında en fazla ilan verilen araçlar, %7,7 oranı ile 2017 ve 2016 yıllarına ait modeller oldu. Bunu sırasıyla 2012 ve 2015 model araçlar takip etti. 2000 yılı ve öncesine ait araçlar ise ilanların %13,4’ünü oluşturuyor. 2010 ve öncesi yıllara ait araçların ilan sayılarında büyük değişiklik gözlenmiyor, yaşı daha genç olan araçların ilan sayılarında ise küçük artışlar gözlemlendi.

Satılık 2. el araba ilanlarında mayıs ayında olduğu gibi haziran ayında da en çok 200.000 km.- 300.000 km. arasındaki araçlar için ilan verildi. Uygun fiyatlı, yüksek kilometreli araçlar için de ilan verilmeye devam ediyor. 50.000 – 100.000 km. aralığındaki ilan oranları ise %17.

Bayram öncesi 2. el araba talebinde artış bekleniyor Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim