Anlık Bildirim

BDDK'dan yerli elektrikli araçlar için kredi düzenlemesi

BDDK, yerli elektrikli araçlar için verilecek kredi limitlerini güncelledi. Buna göre, fiyatı 900 bin liraya kadar olan elektrikli araçlar için yüzde 70'i tutarında 48 ay vade ile kredi verilebilecek.
BDDK'dan yerli elektrikli araçlar için kredi düzenlemesi Tam Boyutta Gör
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), taşıt kredilerinde sürpriz bir güncelleme yaptı. Bu güncellemenin sadece yerli elektrikli araçlar için geçerli olması da bir başka sürpriz oldu. Yani bir nevi güncellemenin şimdilik sadece Togg için yapıldığı söylenebilir.

BDDK'nın aldığı karara göre, araç fiyatı;

  • 900 bin liraya kadar olan elektrikli araçlar için satış fiyatının yüzde 70'i oranında 48 ay vadeli kredi
  • 900 bin lira ile 1.8 milyon TL arasında olan elektrikli araçlar için satış fiyatının yüzde 50'si oranında 36 ay vadeli kredi
  • 1.8 ila 2.2 milyon TL arasında olan elektrikli araçlar için satış fiyatının yüzde 30'u oranında 24 ay vadeli kredi
  • 2.2 ila 2.8 milyon TL arasında olan elektrikli araçlar için satış fiyatının yüzde 20'si oranında 12 ay vadeli kredi kullanılabilecek.

Bu düzenleme ile oranlarda ve vade sayılarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Araç değeri tutarları ise önceden 400 bin TL ile 2 milyon TL aralığındaydı. Yeni düzenlemeyle 900 bin TL ile 2.8 milyon TL aralığına yükseltilmiş oldu. 2.8 milyon TL üzerindeki elektrikli araçlara ise kredi yok.

Daha önce kamu bankalarının Togg için yüzde 0,99 faiz imkanıyla kredi vereceği açıklanmıştı. Özel bankalar ile ilgili bu konuda henüz bir açıklama gelmedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim