Anlık Bildirim

Big Navi 2.4 GHz’de görev yapabilir

AMD’nin yaklaşan RX 6000 serisi tanıtımı öncesinde kartlara dair yeni detaylar açığa çıkmaya devam ediyor. Görünüşe göre AMD Big Navi’de etkileyici çalışma frekanslarıyla Nvidia’nın karşısına çıkacak.

Big Navi 2.4 GHz’de görev yapabilir Tam Boyutta Gör

RX 6000 serisi oyuncular tarafından merakla bekleniyor. Tanıtım öncesinde donanım dünyası ortaya çıkan sızıntılar sayesinde daha bir heyecanlı bekleyiş içerisinde.

2.4 GHz'de çalışan Big Navi

İddiaya göre Big Navi’nin kalbinde yer alacak Navi 21 XT GPU’su 2.4 GHz’lik Game Clock’la gelecek. AMD’nin Turbo boost’u Game Clock’ın üzerinde konumlandırması nedeniyle biraz daha yüksek tepe frekans bekleyebiliriz.

Şu ana kadar bildirilen referans tasarım kartlarda 2.3 GHz seviyelerinden bahsedilirken Navi 21 XT’nin kırpılmış hali Navi 21 XL için 2.2 GHz’e işaret edilmekteydi.

Big Navi'den de kaslı Navi 21 XTX GPU'su

Ek olarak AMD’nin referans tasarım kartı için saklı tutacağı ek bir yonga da gün ışığına çıktı. Navi 21 XTX GPU’sunun Navi 21 XT’den daha yüksek frekanslarda görev yapması beklenirken daha fazla CU ile gelebileceği üzerinde duruluyor. AMD’nin bu kartı Nvidia’dan gelecek olası hamlelere yönelik sakladığı söylenebilir.

Bununla birlikte XTX, XT ve XL seçeneklerinin tümünde 16 GB kapasiteli 256-bit GDDR6 bellek konumlandırılması bekleniyor.

Big Navi 2.4 GHz’de görev yapabilir Tam Boyutta Gör

AMD’nin rakibinin GDDR6X avantajına 256-bit GDDR6 belleklerle nasıl cevap vereceği merak edilirken son günlerde ortaya çıkan Infinity Cache lisansı sonrasında AMD’nin VRAM ünitesine bağlı özel bir bellek alt sisteminden faydalanabileceği düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6645 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd big navi, amd navi 21 xtx ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim