Anlık Bildirim

Bira üretiminde kullanılabilecek analiz yöntemi geliştirildi

Germany's Research Institute for Beer and Beverage Analysis araştırmacıları '' ardışık kütle spektrometresi ‘’ adı verilen yöntemden yararlanarak prosedürlerin bira için uygulanmasını sağladı.

Bira üretiminde kullanılabilecek analiz yöntemi geliştirildi Tam Boyutta Gör

Gelişen teknoloji gıda alanına da yansımakla birlikte gıdaların üretim süreçlerinde ve bu süreçlerin sürdürülebilmesi üzerinde birçok çalışma bulunuyor ve bu çalışmalar gün geçtikçe ivme kazanıyor. Bira üretiminde şerbetçi otu çok fazla kullanılıyor ve şerbetçi otunun verdiği aroma birçok tüketici tarafından seviliyor. Şimdi ise bilim insanları biradaki aromadan sorumlu tiyol bileşiklerini daha iyi ölçebilecek ve böylece meyve aromaları daha yoğun biraların üretilmesini sağlayabilecek yöntem geliştirdi.

‘’Pale ale’’ olarak adlandırılan bira türleri göreceli olarak daha az tiyol bileşenleri içermekle birlikte söz edilen türdeki az miktarda bulunan bileşenlerin tespiti ve ölçümü zor oluyor. Günümüzde kullanılan ölçüm yöntemleri oldukça kompleks olmakla birlikte aynı zamanda her zaman doğru sonuç vermeyebiliyor ve bazı prosedürler bira örneklerini toksik materyallerle muamele etmeyi gerektiyor.

Şerbetçi otu

Bira üretiminde kullanılabilecek analiz yöntemi geliştirildi

Tiyol bileşenleri şarapta yüksek miktarlarda bulunmakla birlikte günümüzde şarap üreticileri özel polimerlerle şarapta bulunan tiyol bileşiklerini ölçebiliyor ancak bu prosedür, biralarda az miktarda bulunan tiyol bileşikleri için uygulanamıyor.

Şimdi ise Germany's Research Institute for Beer and Beverage Analysis araştırmacıları söz edilen ve şaraplar için kullanılan yöntemi bira için uyguladı ve '' tandem mass spectrometry '' yani ‘’ ardışık kütle spektrometresi ‘’ adı verilen yöntemden yararlanarak prosedürlerin bira için uygulanmasını sağladı.

Araştırmacılar geliştirilen yöntemi dünyanın farklı bölgelerinden elde edilen 13 farklı bira üzerinde denedi ve yeni yöntemin geleneksel yöntemlerle kıyaslandığında daha başarılı olduğu tespit edildi.

Yeni araştırma Journal of Agricultural and Food Chemistry adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jafc.0c06305 https://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2021/acs-presspac-january-6-2021/sniffing-out-fruity-thiols-in-hoppy-beers.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim