Anlık Bildirim

Kripto paralar haram mı?: Kritik fetva

Endonezya ulema topluluğu insanları ani bir şekilde iflasa sürükleme potansiyeli olduğu için kripto para kullanımına haram fetvası verdi. Peki şimdi ne olacak?  

Endonezya Uleması Tam Boyutta Gör

Kripto paraların geniş kitlelere yayılması ile birlikte özellikle İslam dünyasında haram-helal tartışmaları başladı. Bu konuda İslam alimleri ikiye bölünmüş durumda. Farklı araştırmalara göre Bitcoin haram diyen de var helal diyen de. Bu konuda Endonezya kritik bir karar aldı. 

Bitcoin haram mı?

Endonezya Ulema Hayır Meclisi bu hafta kritik bir fetvaya imza attı. Ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen alimler kripto paraların çok volatil yani oynak olduğu için İslami kurallar altında uygun olamayacağına hükmetti. Bunun sonucunda da haram fetvası verildi. 

Endonezya en büyük İslam ülkesi olması hasebiyle alınan bu karar önemli. Ülkede kripto paralara olan ilgi neredeyse 10 kat artmış durumda. Haliyle insanları kayba sürükleyen bir yapı olması haram fetvasına yol açmış gibi görünüyor. 

Batı ülkelerinde kanuni düzenlemelerle kripto para ticareti kontrol altına alınmaya çalışılıyor. İslami ülkelerde bir de fetva düzenlemeleri devreye girmeye başladı. Hatta bunu kumar olarak niteleyen de var. Bununla birlikte bazı ülkelerde şeriat yasalarına uygun DeFi projeleri geliştirerek onay almaya çalışan girişimciler de bulunuyor. Yine kaldıraç tarzındaki uygulamalara girmeden standart alım satım veya ödeme sistemlerini helal gören meclisler var. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27202 kez okundu.
101 kişi, toplam 107 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin haram mı?, Bitcoin (BTC) ve
2 etiket daha endonezya Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim