Anlık Bildirim

Bitcoin madenciliğinin yarısı 50 şirketin elinde

Bitcoin madenciliğinin yarısı sadece 50 çiftliğin elinde iken arzın üçte biri de 10 bin bireysel yatırımcının kontrolünde. İşte Bitcoin ile ilgili ilginç analiz detayları...

Bitcoin madenciliği Tam Boyutta Gör

Kripto para dünyasının yükselişi ile birlikte madencilik de önem kazanmaya başladı. Çin’in yasaklamaları sonrasında Batı dünyasına transfer olan Bitcoin madencileri daha çok kurumsal yapıda ilerliyor. 

Bitcoin ile ilgili ilginç detaylar

NBER tarafından yapılan kripto para analizine göre piyasada 14 milyon BTC dolaşım halinde. Bunun 8.5 milyonu bireysel yatırımcılar tarafından kontrol edilirken 5.5 milyonu da aracı kurumlar tarafından kontrol ediliyor. Yani mevcut arzın üçte biri 10 bin bireysel yatırımcı tarafından kontrol ediliyor. 

Diğer bir detay ise Bitcoin madenciliği ile ilgili. Bitcoin madencilik çiftliklerinin yarısı 50 madencinin kontrolünde. Daha çok şirket tarzındaki olan bu madenciler toplam madencilerin binde birini oluşturuyor. Yine madenci havuzunun en iyi yüzde 10’u madenciliğin yüzde 90’ını kontrol ediyor. 

Buradaki sıkıntı yüzde 51 olarak adlandırılan ve ağı kontrol almayı amaçlayan saldırı türüne zemin oluşması. Saldırganların ağdaki işleyişi bozma veya harcama boyutlarını arttırma gibi olumsuzluklar bu nedenle oluşabilir. Son bir bilgi ise 2009 yılında madenciliğe başlayan bir kişinin kazandığını bugün başlayan bir kişinin kazanması da oldukça zor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim