Anlık Bildirim

Satoshi Nakamoto’nun heykeli dikildi

Bitcoin’in (BTC) kurucusu olarak bilinen Satoshi Nakamoto’nun ilk fiziksel heykeli Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de dikildi. Heykelin açılışı halk tarafından oldukça fazla ilgi gördü.

Bitcoin’in (BTC) kurucusu Satoshi Nakamoto’nun dünya üzerindeki ilk heykeli Macaristan’da dikildi. Ülkenin başkenti Budapeşte’ye dikilen heykelin açılışı birçok insanın ilgisini çekti ve kalabalık bir grup tarafından izlendi.

Satoshi Nakamoto heykeli

Bronz heykelde, sol tarafında Bitcoin amblemi olan kapüşonlu bir adam bulunuyor. Açıklamalara göre heykelin bu özelliklere sahip olması Satoshi Nakamoto’nun “anonimliğini” temsil ediyor.

“Hepimiz Satoshi’yiz”

Ayrıca heykeldeki adamın yüzü ayna benzeri bir şekilde dizayn edilmiş. Bu özelliğin amacının da “hepimiz Satoshi’yiz” mesajı vermek olduğu belirtiliyor.

Heykeli yapma fikri, kripto para yazarı olan András Györfi’den çıkmış. Györfi bir röportajında Bitcoin’in gerçek yaratıcısının kimliğinin bir önemi olmadığını, bu heykelin herkesi temsil ettiğini ifade etti.

Heykel, Steve Jobs gibi birçok teknoloji devinin heykelinin bulunduğu Graphisoft Park’a dikildi ve ziyaretçileriyle buluştu.

Bitcoin'in kurucusu Satoshi Nakamoto'nun heykeli dikildi Tam Boyutta Gör

Bundan önce de 2018 yılında Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Satoshi Nakamoto’nun sanal bir anıtı yapılmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim