Bakterilerin direnç kazanması ve her geçen gün farklı direnç genleri geliştirerek antibiyotiklere karşı dayanıklılık oluşturması büyük halk sağlığı sorunlarının başında geliyor. Bakteriler biyofilm tabakası geliştirerek bu duruma sebep olabiliyor ve antibiyotiklere karşı dayanıklı hale gelebiliyor.
University of Strathcylde kurumu araştırmacıları ise bahsi geçen biyofilm tabakasının zayıf noktasını keşfetti. Araştırma ekibi Mesolens adı verilen yeni monitörizasyon yönteminden yararlanarak milyarlarca E.coli bakterisi içeren biyofilm yapılarını inceledi ve biyofilm tabakasında bakterilerin ihtiyaç duyduğu besinlerin taşınması ve iletilmesi için görev alan küçük kanal ağları tespit edildi.
Biyofilm tabakası
Araştırmacıların keşfettiği ağların nasıl işlev gördüğü ve besinlerin nasıl dağıldığı hala gizemini korumasına rağmen yeni keşif potansiyel hedef olarak kullanılabilir veya ilaçların dağıtılması ve bakterilere etki etmesi için bir araç görevi görebilir.
İlaçların kanallar vasıtasıyla dağıtılması veya kanalların potansiyel hedef olarak kullanılması fikri şu an için yalnızca teoride olmasına rağmen araştırmacılar yeni yöntem üzerinde çalışıyor.
Yeni araştırma The ISME Journal adlı dergide yayımlandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.