Anlık Bildirim

Fetüsün oksijen seviyesini monitörize edebilen cihaz geliştirildi

University of California kurumu araştırmacıları yeni cihazı annenin abdominal bölgesinde cilt üzerine uyguladı ve dokulardan fetüse ışık yansıttı. Yeni yöntem yapılan testlerde başarı gösterdi.

Fetüsün oksijen seviyesini monitörize edebilen cihaz geliştirildi Tam Boyutta Gör

 

Bir kişinin kandaki oksijen seviyesini ölçmek için birçok yöntem bulunmakla birlikte en sık kullanılan yöntem olarak hastaların parmağı kullanılıyor. Araştırmacılar benzer mantıkla çalışan ve fetüsün oksijen seviyesini ölçebilen non-invaziv yeni bir yöntem geliştirdi.

 

Rutinde kullanılan oksimetreler üzerindeki ışığın kan tarafından absorbe edilmesi mantığını kullanarak oksijen takibi yapıyor ancak söz konusu fetüs olunca bu durum ne yazık ki mümkün olmuyor.

Kontraksiyonlar

Fetüsün oksijen seviyesini monitörize edebilen cihaz geliştirildi Tam Boyutta Gör

Rutinde hekimler fetüsün oksijen seviyelerini fetüsün kalp hızından ve annenin kontraksiyonlarından yararlanarak monitörize ediyor. Eğer fetüsün oksijen deprivasyonuna girdiği düşünülürse klinisyenler genellikle sezaryen ile fetüsü çıkartıyor.

University of California kurumu araştırmacıları yeni cihazı annenin abdominal bölgesinde cilt üzerine uyguladı ve dokulardan fetüse ışık yansıttı. Yeni yöntem koyunlar üzerinde denendi ve ilk testlere göre yeni yöntem başarılı bir biçimde fetüsün oksijen seviyelerini ölçtü.

Yeni yöntem Storx Technologies kurumu tarafından ticarileştirilmek üzere araştırılıyor.

Yeni araştırma IEE Transactions in Biomedical Engineering dergisinde yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim