Anlık Bildirim

BMW Concept XM tanıtıldı: 750 beygirlik safkan 'M'

BMW'nin gelecekteki lüks modellerine ışık tutan tasarımı ve 750 beygirlik şarj edilebilir hibrit motoruyla dikkat çeken Concept XM'in üretim halini 2022'de göreceğiz. İşte şimdilik bilinenler:

BMW Concept XM tanıtıldı: 750 beygirlik safkan 'M' Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi BMW, yeni çalışmalarıyla bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Bavyeralı marka bu kez Concept XM'i görücüye çıkardı. Çarpıcı tasarımıyla dikkat çeken yeni BMW Concept XM, 70'lerin sonundaki M1'in ardından gelen ikinci bağımsız M modeli olacak.

BMW Concept XM, herhangi bir BMW modelinde gördüğümüz en büyük böbrek ızgaralara sahip. Keskin hatlara sahip tasarımıyla dikkat çeken SUV'da ince aydınlatmalar, parlak siyah yüzeyler ve dikey hava kanalları göze çarpıyor. BMW, bu ön tasarımın gelecekteki lüks sınıf modellerde karşımıza çıkacağının altını çiziyor.

Ön kaput ve çamurlukların kaslı bir görünüm kattığı Concept XM'in profilinde yükselen omuz çizgisi, geriye doğru alçalan tavan hattı, gizli kapı kolları ve 23 inçlik devasa jantlar bulunuyor. Arka bölümde ise ince LED stoplar, camın kendine has şekli, büyük bir arka difüzör ve dörtlü egzoz çıkışıyla oldukça sportif bir hava yaratılmış.

BMW Concept XM tanıtıldı: 750 beygirlik safkan 'M' Tam Boyutta Gör

BMW Concept XM'in iç mekanı daha günümüze yakın görünüyor. Dış tasarımdaki fütüristik hava bu alana fazla yansımamış. Kahverengi deri ve karbon fiber malzemenin kombinlendiği alanda, gösterge ve multimedya ekranları bitişik şekilde tasarlanmış ve bu panele sürücünün görüş açısına göre kavis kazandırılmış. Elbette bu alanda şirketin son nesil iDrive sistemini görmek sürpriz olmayacaktır.

BMW Concept XM'in teknik detayları henüz belli değil. Ancak V8 ünite ve bir elektrik motorunun birleşiminden 750 beygir güç ve 1000 Nm tork sağladığını biliyoruz. Performans verileri ve batarya kapasitesi gibi bilgiler paylaşılmadı fakat saf elektrikli sürüş menzilinin WLTP'ye göre 80 kilometre olacağı belirtildi.

Söz konusu çalışmanın üretim versiyonunu önümüzdeki yıl göreceğiz. Dış tasarımda mutlaka değişiklikler olacaktır. İç mekan ise üretime daha hazır görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9998 kez okundu.
22 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, hibrit ve
4 etiket daha SUV BMW xm phev
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim