Anlık Bildirim

Brezilya polisi 27 milyon dolarlık Bitcoin ele geçirdi

Brezilya Federal Polisi bir ponzi şeması soruşturması kapsamında ülkenin en büyük kripto para operasyonunu yaptı. Polis yürütülen operasyonda, 27.600.000 dolarlık Bitcoin (BTC) ele geçirdi.

Brezilya polisi, ülke tarihindeki en büyük kripto para operasyonunu yaptı. Güvenlik güçleri, bir ponzi şeması operasyonunda bir şirketin elindeki 27 milyon dolar değerinde Bitcoin’e (BTC) el koydu.

Brezilya polisi 27 milyon dolarlık Bitcoin ele geçirdi Tam Boyutta Gör

Rio de Janeiro merkezli ve Lagos bölgesinde faaliyet gösteren şirket finansal bir ponzi sistemi işletiyordu. İddialara göre de bu şirket mağdurlarını dolandırmak için Bitcoin (BTC) kullanmayı tercih ediyordu.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, “Kryptos Operasyonu” isimli soruşturmayla bağlantılı 5 kişi tutuklanırken 27 milyon dolar değerinde olan 581 Bitcoin’e (BTC), 2,6 milyon dolar nakit paraya, 21 adet lüks araca, çeşitli mücevherlere ve elektronik cihaza el konuldu.

Brezilya polisi 27 milyon dolarlık Bitcoin ele geçirdi Tam Boyutta Gör

Güvenlik güçleri, dolandırıcılıkla ilişkisi tespit edilenlere cezai işlem uygulanacağını söyledi. Açıklamalara göre şüpheliler 26 yıla kadar varan hapis cezalarıyla karşı karşıya kalabilir.

Daha önce ABD, İngiltere gibi yerlerde de yasa dışı kripto para kullanımı ile ilgili baskınlar yapılmış, milyonlarca dolarlık kripto para ele geçirilmişti.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim