İnternet dünyasındaki yeni trend, yapay zeka tarafından oluşturulan görselleri kendine aitmiş gibi göstererek para kazanmak. Bazı "gözü açık" kişiler, görsel eseri oluşturanın yapay zeka olduğunu gizleyerek Shutterstock gibi stok hizmetlerinde satmaya başladılar.
Şu anda başta Shutterstock olmak üzere birçok stok hizmetinde "yapay zeka tarafından oluşturulmuştur" ibaresiyle etiketlenmemiş çok sayıda bu tarz fotoğraf ve diğer görüntüleri bulabilirsiniz. Ancak bu görseller, kullanıcının girdiği metinlere göre görüntüler oluşturabilen yapay zeka hizmetleriyle oluşturuluyor. Bunların en popüler olanlarından biri de Midjourney.
Stok siteleri yapay zeka ile oluşturulan görsellerin satışını yasaklamaya başladı
Bununla birlikte, Shutterstock'un kuralları yapay zeka tarafından oluşturulan sanat eserlerinin gönderilmesini yasaklamıyor. Ancak Shutterstock, görseli yükleyen kullanıcının kazandığı paradan yüzde 15 ila 40'ı arasında değişen bir telif ücreti payı alıyor.
Öte yandan bazı sanatçılar yapay zekanın bu şekilde kullanılmasına karşı çıkmış durumdalar ve bazı stok siteleri bu tür görsellerin satılmasını yasaklamaya başladı bile. Shutterstock'un bu konuda nasıl bir aksiyon alacağı ise şimdilik belirsiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
31349 kez okundu.
10 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
stok, shutterstock ve