Anlık Bildirim

LG, Çin akıllı telefon pazarından çekilmeyi düşünüyor

Çinli markaların önlenemez yükselişiyle başa çıkmakta zorlanan LG Mobile'ın pek parlak bir performans göstermediği Çin pazarından tamamen çekilmeyi çekilebileceği konuşuluyor.
LG'nin akıllı telefon bölümü iyi bir performans gösteremediği için Çin akıllı telefon pazarındaki yoğun rekabet şirketi daha da aşağılara çekmeye devam ediyor. Yeni bir rapora göre Koreli şirket Çin akıllı telefon pazarından tamamen çekilmeyi düşünüyor.
LG Mobile geçtiğimiz yılın son çeyreğini 192 milyon dolarlık bir kayıpla kapattı. Şirketin mobil bölümü Çinli markalarla dişe diş rekabet etmekte sorun yaşıyor. Dünya üzerindeki en kârlı akıllı telefon pazarlarından biri olan Çin şu an yerli markaların hakimiyeti altında. Apple kendisine piyasada önemli bir yer edinse de aynı şeyi diğer yabancı şirketler için söyleyemeyiz.

LG'nin Çin'deki telefon satışları çok kötü

Çinli markalar yerel akıllı telefon pazarını domine ederken geçen yıl dünyanın en akıllı telefon üreticisi olan Samsung, ülkede ancak tek haneli bir pazar payına ulaşabildi. 2016'da Çin'de sadece 160.000 akıllı telefon satmayı başaran LG'nin durumu özellikle kötü görünüyor.
LG'nin G6 ve V30 modellerini Çin'de resmi olarak piyasaya sürmediğini belirtelim. Ayrıca şirketin web sitesinde hala LG G5 modelinin ön planda tutulduğunu görüyoruz. Bu da zeten teknoloji devinin Çin akıllı telefon pazarında rekabet etmeme ve enerjisini başka yerlere odaklama niyetinde olduğunu ortaya koyuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3788 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim