Anlık Bildirim

Samsung patent başvurusunda bulunduğu yeni anten tasarımını S9'da kullanabilir

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni nesil akıllı telefonlarındaki anten tasarımını değiştirmeyi düşünüyor. Ortaya çıkan patent başvurularındaki cihazın S9 olabileceğine yönelik söylentiler var.
Kore Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Servisi'ne bir takım patent başvurularında bulunan Samsung, Galaxy S9'un olası tasarımını şekillendiriyor gibi görünüyor. Patent başvurusunu gösteren belgede bazı tasarım eskizleri var. Hepsinde de anten bantları farklı konumlara yerleştirilmiş ön yüzü tamamen ekandan oluşan bir cihaz görüyoruz.
Tasarımlar Galaxy S9 için olmayabilir çünkü Samsung yakın gelecekte kullanmayacağı tasarımları bile patentliyor. Ancak ortaya çıkan belgeler, Samsung'un akıllı telefonlarındaki anten yerleşimini değiştirmeyi düşündüğünü gösteriyor.
Öte yandan bu anten tasarımını ilk kez gördüğümüz söylenemez dolayısıyla Samsung yerleşimle ilgili sorunlarla başa çıkmanın yolunu bulmuş olabilir. Örneğin iPhone 4'ü "antennagate" sorunu ile hatırlıyoruz. Akıllı telefondaki anten tasarımı çağrıların düşmesine ve şebeke bağlantısının kesilmesine neden oluyordu.

S9 serisi %90 ekran-gövde oranına sahip olabilir

Patent eskizleri telefonun -tıpkı Galaxy S9'da beklediğimiz gibi- ön yüzü tamamen ekranla kaplı bir tasarımla geleceğini ortaya koyuyor. Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modellerinin sırasıyla 5.8 inç ve 6.2 inç Sonsuz Ekranla gelmesini bekliyoruz. S9 serisinde %90'a varan ekran-gövde oranı görmemiz mümkün.
Bahsi geçen ekran oranı anten için çok fazla yer bırakmayacak gibi görünüyor. Samsung'un tasarıma son şeklini vermeden önce Galaxy S9 anten bandı yerleşimi üzerinde çalışması da son derece mantıklı bir iddia. Dolayısıyla bu yöndeki spekülasyonlar çok da asılsız gibi durmuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5848 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, ekran ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim