Anlık Bildirim

Samsung'un itirazı reddedildi şirket Apple'a patent ihlali için 120 milyon dolar ödeyecek

ABD Yüksek Mahkemesi, Samsung'un 2014 yılında karara bağlanan patent ihlali davasına yaptığı itirazı reddetti. Şirket Apple'a 120 milyon dolar tazminat ödeyecek.
Kaliforniya mahkemesi 2014 yılında Samsung'u Apple patentlerini ihlal etmekle suçlu bulmuş ve bu yönde bir jüri kararı vermişti. Güney Koreli şirketin ABD Yüksek Mahkemesi'ne yaptığı itiraz reddedildi. Bu hükümle birlikte Samsung, Cupertino merkezli şirkete yaklaşık 120 milyon dolar ödemek zorunda kalacak.
Apple geride bıraktığımız 2014 yılında Samsung'u kendine ait iki patenti ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemeye vermişti. Bu patentlerden biri telefon numarasını doğrudan çağrı seçeneği bağlantılarına dönüştüren cep telefonu kodu ve diğeri ise "ekran kilidini açmak için kaydırın" özelliğiyle ilgiliydi.
Kaliforniya mahkemesi jüri üyeleri Apple'a ait teknolojileri ihlal etmekle suçlu bulduğu Samsung'a 119.6 milyon dolar tazminat cezası verdi. Karardan memnun olmayan Güney Koreli şirket konuyu üst mahkemelere taşıyarak hukuk savaşını sürdürme niyetinde olsa da ABD Yüksek Mahkemesi son kararıyla şirketin bu umutlarını da yok etti. Görünüşe bakılırsa şu an için Samsung'un Apple'a bu parayı ödemekten başka hiçbir seçeneği yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim