Anlık Bildirim

Avrupa Merkez Bankası Başkanı kripto paralar hakkında konuştu

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde kripto para birimlerini eleştirdi. Lagarde kripto paraları “şüpheli, spekülatif” olarak nitelendirdi ve gerçek para birimi olmadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde, The David Rubenstein Show: Peer-to-Peer Conversations isimli programa katılan Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde kripto paraları sert bir dille eleştirdi.

Programdaki sunucu başkana kripto para birimleri hakkındaki tutumunu sordu.  Buna cevap olarak da kripto para birimlerine karşı olan güvensizliğini dile getiren Lagarde, kripto paraları “şüpheli, yüksek enerji tüketen ve spekülatif” olarak değerlendirdiğini ve gerçek para birimleri olmadıklarını düşündüğünü söyledi.

Christine Lagarde Tam Boyutta Gör

Başkan, kripto para birimleri yerine stablecoin’lere ve CDBC’lere (Merkez Bankası Dijital Para Birimi) güvenmeyi tercih ettiğini de sözlerine ekledi. Ayrıca, büyük teknoloji şirketleri tarafından desteklenen stablecoin’lere düzenleme getirilmesi gerektiğini düşündüğünü vurguladı.

Lagarde’nin CDBC’lere olan inancı yüksek

Lagarde, asıl geleceğin CDBC’ler olduğuna inanıyor. Başkana göre Avrupa Merkez Bankası, CDBC’lerin bu yüzyılın para birimleri olması ve nakdin yerini alması için çaba sarf ediyor.

AMB, geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı bir açıklamada da dijital Euro’yu oluşabilecek sorunlardan arındırmak için incelemeye başladığını, bu sürecinde iki yıl süreceğini belirtmişti.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim