Anlık Bildirim

Çin mallarının kalitesiz olduğunu iddia eden Gigabyte, 550 milyon dolar kaybetti

Tayvan merkezli bilgisayar donanımları üreticisi Gigabyte'ın hisseleri, Çin mallarının kalitesiz olduğuna dikkat çeken blog yazısı nedeniyle düşüşe geçti.

Çin mallarının kalitesiz olduğunu iddia eden Gigabyte, 550 milyon dolar kaybetti Tam Boyutta Gör

Bloomberg'in haberine göre, uluslararası bir skandalın merkezinde yer alan Tayvanlı Gigabyte şirketinin hisseleri Çarşamba günü Tayvan borsasında %10 değer kaybetti. Anakart, monitör, ekran kartı ve diğer bilgisayar bileşenlerinin üreticisinin piyasa değeri 550 milyon dolar düştü ve bu, Çinli üreticilere yönelik ifadeleri nedeniyleydi.

Tayvanlı şirket Pazartesi günü Çin mallarının kalite seviyesini iyi bulmadığını belirten bir blog yazısı yayınladı. Gigabyte, Tayvan yapımı elektroniklerin (kendi ürünleri dahil) daha yüksek kalitede olduğunu belirtiyordu. Şirket yaptığı bu açıklamayla, Çinli OEM'lerden ürün sipariş eden rakiplerini de etkisi altına almaya çalışmıştı.

Çin mallarının kalitesiz olduğunu iddia eden Gigabyte, 550 milyon dolar kaybetti Tam Boyutta Gör

Gigabyte geri adım attı

Gelişen böylesi bir olaya tepki ise hiç gecikmeden geldi. Gönderi, kullanıcıların herkesi Tayvanlı markanın ürünlerini boykot etmeye çağırdığı Çin sosyal medyasına hızla yayıldı. Kısa bir süre sonra, Çin çevrimiçi pazar yerleri JD.com ve Suning.com protestoya katıldı. Çarşamba gününden beri, bu sitelerde "Gigabyte" ve "Jijia" (şirketin Çin markası) anahtar kelimelerini kullanan ürünler için yapılan aramalarda hiçbir sonuç gösterilmiyor.

Bloomberg, JD.com şirketinden ve Suning.com'dan konuyla ilgili bilgi almaya çalıştı ancak iki şirket de yorum yapmayı reddetti. Gigabyte ise Salı günü orijinal gönderiyi kendi blogundan kaldırdı ve yerine bir özürle yenisini yayınladı. Özellikle Tayvanlı üretici, önceki açıklamanın "gerçeklere çok ciddi bir şekilde aykırı" olduğunu ve şirketin "Çin Malı" etiketli ürünlerin kalitesiyle gurur duyduğunu söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12654 kez okundu.
29 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gigabyte, Donanım Bileşenleri ve
2 etiket daha Anakart Monitör
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim