Anlık Bildirim

Çinli batarya devi CATL, batarya değişim işine giriyor

Tesla ve Volkswagen gibi üreticilerin batarya tedarikçisi olan CATL, yeni duyurduğu EVOGO markasıyla batarya değişim dünyasına adım atıyor. Şirket ilk olarak Çin'in güneybatısında faaliyet gösterecek.

Çinli batarya devi CATL, batarya değişim işine giriyor Tam Boyutta Gör

Çinli batarya devi Contemporary Amperex Technology Co Ltd ya da bilinen adıyla CATL, yeni duyurduğu EVOGO markası ile batarya değişim işine girmeye hazırlanıyor.

CATL, aralarında Tesla, Volkswagen veNIO gibi isimlerin de bulunduğu birçok üreticiye batarya tedarik ediyor. Şirketin müşterilerinden biri olan Çinli NIO zaten batarya değişimi deyince ilk akla gelen üreticilerden biri. Hatta şirket bu hizmetini Avrupa'ya kadar taşıdı.

CATL'in kendi batarya değişim hizmeti hakkında detaylar henüz belli değil. Ancak şirketin Çin'in güneybatısındaki Guizhou bölgesiyle anlaşma imzaladığı ve burada batarya değişim istasyonu ağı kurma hazırlığında olduğu biliniyor.

Batarya değişim teknolojisi şu anda elektrikli araç üreticilerinin tercih ettiği bir yöntem değil. Ancak NIO bu konuda ısrarcı olan üreticilerden biri ve sadece Çin'de 750'nin üzerinde kurulu batarya değişim istasyonu bulunuyor. NIO ayrıca ortak markalı değişim istasyonları ağı kurmak için Shell ile birlikte çalışıyor.

Şimdilik daha çok NIO'nun adını duysak da Geely'nin bu konudaki planları da oldukça büyük. Otomotiv devi, 2025 itibariyle Çin genelinde en az 5 bin adet batarya değişim istasyonu kurmayı planladığını açıklamıştı. Yapılan açıklamada batarya değişiminin 59 saniyede gerçekleştirileceği ve ödemelerin otomatik yapılacağı, böylece sürücünün araçtan çıkmasına bile gerek olmayacağı belirtilmişti.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi CATL'in batarya değişim işine gireceği kesin ancak bu konudaki planları henüz netlik kazanmadı. Batarya devinin kendi müşterisi NIO'ya rakip mi olacağını yoksa onunla birlikte hareket edip ülkedeki batarya değişim istasyonu ağını genişletmeye mi yöneleceğini bekleyip göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim