Anlık Bildirim

Çinli Geely'nin sedan modeli Emgrand yenilendi

Markanın BMA platformu üzerine inşa edilen ilk sedan modeli olma özelliğine sahip yeni 2021 Geely Emgrand, önceki versiyonlara göre hem tasarım hem de teknolojik açıdan çok daha modern bir otomobil.

Çinli Geely'nin sedan modeli Emgrand yenilendi Tam Boyutta Gör

Çinli otomotiv devi Geely, tamamen yeni dördüncü nesil Emgrand'ın örtüsünü kaldırdı. Bir dönem ülkemizde de satılan sedan modelin yeni nesli önceki versiyonlara kıyasla çok daha modern görünüyor.

Yeni 2021 Geely Emgrand, markanın BMA (B-Segment Modular Architecture) platformu üzerine inşa edilen ilk sedan modeli olarak karşımıza çıkıyor. 4638 mm uzunluğa, 1820 mm genişliğe ve 1460 mm yüksekliğe sahip olan modelin 0.27 Cd hava sürtünme katsayısına ve düşük ağırlık merkezine sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca yeni tasarım sayesinde yol tutuş kabiliyetinin arttığı da dikkat çekilen detaylar arasında.

Yeni Emgrand'ın iç mekanında da sade bir tasarım söz konusu. İnce havalandırma menfezleriyle bölünen çift katmanlı konsolun merkezinde 10.25 inç dokunmatik multimedya ekranı mevcut. Söz konusu sistem OTA güncelleme ve yapay zeka destekli sesli asistan özelliğine sahip. Sürücünün önünde ise 12.3 inçlik dijital gösterge panelini görmekteyiz. Bunun yanı sıra hava temizleme özelliğine sahip klima sistemi, 360 derece kamera sistemi ve ultra yüksek çözünürlüklü araç içi kamera da özellikler arasında.

Çinli Geely'nin sedan modeli Emgrand yenilendi Tam Boyutta Gör

Geely, BMA platformu sayesinde yeni Emgrand'ın selefine göre daha geniş yaşam alanı ve bagaj hacmi sunduğunu belirtiyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yol tutuş kabiliyeti de iyileştirilen sedanın frenleme sistemi de geliştirilmiş ve Bosch'un 9.3 ESP sistemi sayesinde 100-0 km/s durma mesafesi 36 metrenin altına çekilmiş. Rölantideyken kabine yansıyan gürültü de 37 dB'ye düşürülmüş.

2021 Geely Emgrand'ın kaputu altında şirketin yeni 1.5 litre dört silindirli DVVT atmosferik motoru kullanılmış. Motorun alüminyum yapısının ağırlığı düşürdüğü ve yakıt verimliliğini artırdığı belirtiliyor. 114 beygir güç ve 147 Nm tork üreten motor, 5 ileri manuel şanzımanla veya 8 ileri otomatiği simüle edebilen son nesil CVT şanzımanla kombine edilebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
51548 kez okundu.
11 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, geely ve
3 etiket daha emgrand sedan çin
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim