Anlık Bildirim

Çinli koronavirüs aşısını olmak istemeyenler, eczanelerden başka aşıları alabilecek

Sağlık Bakanlığı, Çinli Sinovac şirketinden 50 milyon doz aşı siparişi verdi. Bakan Koca, diğer üreticilerin aşılarının eczanelerden satışına izin verilebileceğini söyledi.

Çinli koronavirüs aşısını olmak istemeyenler, eczanelerden başka aşıları alabilecek Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sabah gazetesi köşe yazarı Okan Müderrisoğlu’na konuştu. Başka aşıların eczanelerden satışına izin verilebileceğini açıkladı.

Bakan Koca, “Çin daha fazla talebimizi karşılayamadı. Aşısına güveniyor. Kendi ihtiyacını ve dış talebi yönettiğini söylüyor. Diğer aşılarla ilgili de iş birliğimiz devam ediyor. Bulabildiğimiz diğer aşıyı getirteceğiz. Ruhsatını almış bir aşı, başvuru sonrası Türkiye'de de test ve onaydan geçerse, eczaneden satışına izin verebiliriz.” dedi. Buna göre Halk Sağlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları tarafından onay alan diğer koronavirüs aşıları, eczanelerde satılabilecek.

T.C. Sağlık Bakanlığı, Sinovac ismindeki Çinli şirket tarafından üretilen Coronavac aşısından 50 milyon doz sipariş verdi. Türkiye, Brezilya, Endonezya ve Şili'den başka Sinovac'tan aşı siparişi veren ülke bulunmuyor. Bu durum halkta güvensizliğe yol açtı.

Sinovac aşısının 3. faz denemeleri Türkiye’de yapılıyor. Ülkemizde yaklaşık 2 bin gönüllüye aşı uygulandı. Bu 2 bin kişinin bir bölümüne gerçek aşı, bir bölümüne de plasebo (psikolojik iyileşme) etkisini incelemek için boş aşı uygulandı. Gönüllülerden 12 kişi, aşı olduktan sonra koronavirüse yakalandı. Bu kişilere gerçek aşı mı plasebo aşısı mı uygulandığı henüz bilinmiyor. Bu rakam 40’a ulaştığında hangilerine gerçek aşı yapıldığı araştırılacak.

Kaynakça https://www.sabah.com.tr/yazarlar/muderrisoglu/2020/12/06/asiya-kolay-erisim-yaygin-uygulama https://www.haberturk.com/yazarlar/kubra-par-2561/2893451-cin-asisi-haberturke-girdi Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3660 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sinovac, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim