Anlık Bildirim

Çip krizinin Tesla'yı da etkilediğini duyuran Elon Musk: "Daha önce böyle bir şey görmemiştim"

Çip krizinin Tesla'nın şu anki en büyük problemi olduğunu açık bir dille ifade eden Elon Musk, otomobil fiyatlarının artmasına da neden olan krizin uzun sürmeyeceğini düşündüğünü belirtti.

Çip krizinin Tesla'yı da etkilediğini duyuran Elon Musk: 'Daha önce böyle bir şey görmemiştim' Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizi bu yılın başından beri otomotiv dünyasının gündeminde ve pek çok firmanın üretimde aksamalar yaşamasına sebep oldu. Öte yandan Tesla, krizi iyi yönettiklerini ve ilk çeyreği sorunsuz atlattıklarını belirtmişti fakat işler değişmiş gibi görünüyor.

Tesla CEO'su Elon Musk, yaptığı açıklamada tedarik zincirindeki, özellikle de çip tedarikindeki sıkıntıların Tesla'nın şu anki en önemli sorunlarından biri olduğunu dile getirdi. Tesla'nın bu çeyrekteki performansını değerlendirirken çip krizini pandeminin ilk zamanlarındaki tuvalet kağıdı kıtlığına benzeten Musk şöyle konuştu:

"En büyük sıkıntımız tedarik zinciri, özellikle de mikrodenetleyici çipleri. Daha önce böyle bir şey görmemiştim. Bitecek korkusu tüm firmaların çok fazla sipariş vermesine neden oluyor. Tıpkı tuvalet kağıdı kıtlığı gibi ama çok daha büyük ölçekte. Öte yandan, bunun uzun vadeli bir sorun olduğunu düşünmüyorum."

Financial Times'ın yakın tarihli bir haberine göre Tesla, daha fazla çipi güvence altına almak için önemli adımlar atıyor. Tedarik için peşin ödeme yapmak ve hatta bir çip fabrikası satın almayı değerlendirmek de bu adımlar arasında. Tesla'nın çip üretimine dahil olması çok büyük bir adım olur üstelik şirketin kendi çip tasarım ekibi olduğu düşünüldüğünde kulağa çok da abes gelmiyor.

Geçtiğimiz dönemde Model 3 ve Y'lerin satış fiyatının üst üste beşinci kez artması şirketin eleştirilmesine neden olmuştu. Elon Musk da bu durumun endüstri genelindeki tedarik zinciri sıkıntılarından kaynaklandığı açıklamasında bulunmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11074 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araçlar, çip krizi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim