Anlık Bildirim

Brabus, Mercedes G Serisi'ni 800 beygirlik pickup'a dönüştürdü

Mercedes modellerini modifiye ederek bambaşka bir seviyeye ulaştıran Brabus yeniden iş başında. Şirket bu kez, güncel AMG G63'ü opsiyonel olarak drone'la da satın alınabilen bir pickup'a dönüştürdü.

Brabus, Mercedes G Serisi'ni 800 beygirlik pickup'a dönüştürdü Tam Boyutta Gör

Mercedes modellerini bambaşka bir seviyeye ulaştıran Brabus, güncel Mercedes G Serisi’ni pickup’a dönüştüren ilk şirket oldu. Brabus 800 Adventure XLP adı verilen araç, önümüzdeki ay Cenevre’de sergilenecek.

5.31 metre uzunluğa sahip olan Brabus 800 Adventure XLP, baz aldığı AMG G63’e kıyasla 50 cm daha fazla aks mesafesine sahip. Toplam uzunluğu ise lüks SUV’dan 70 cm daha fazla. Şirket, AMG G63 üzerinde bu değişikliği yaparken aracın burulma direncine herhangi bir zarar vermemiş. Kabin tarafında sunulan yaşam alanında da herhangi bir kayıp yaşanmamış.

Brabus 800 Adventure XLP’deki kasanın kenarları karbon fiber malzemeden yapılmış. Kasanın zemininde, kabinin arka duvarında ve fonksiyonel özelliklere sahip kapakta ise çelik kullanılmış. Ön taraftaki bağımsız süspansiyon, CNC ile işlenmiş çeşitli aks bağlantılarının yanı sıra yeni bir alt çerçeve ile donatılmış. Arka taraf ise katı aks düzenini koruyor.

Brabus, kendi tasarımına bir de portal aks eklemiş ve aracın yerden yüksekliğinin 49 cm artmasını sağlamış. Süspansiyon parçalarının çoğu yeniden tasarlanmış ve doğrudan biyet (billet) alüminyumun frezelenmesiyle elde edilmiş. Brabus 800 Adventure XLP’de ayrıca, şirketin Ride Control adını verdiği süspansiyon sisteminin bu modele özel geliştirilen bir versiyonu kullanılmış.

Brabus, Mercedes G Serisi'ni 800 beygirlik pickup'a dönüştürdü Tam Boyutta Gör

Gelelim Brabus 800 Adventure XLP’nin kalbine. Aracın kaputu altında AMG’nin 4.0 litre çift turbo V8 motoru bulunuyor. Fakat daha büyük kompresörlere sahip Brabus turboşarjların kullanılması gibi bir dizi yenilik yapılmış. Bu sayede motor, 6,600 d/dak’da 800 beygir güç ve 3,600 d/dak’da 1000 Nm tork üretecek düzeye getirilmiş. Brabus’un açıklamasına göre bu etkileyici pickup’ın 0-100 km/s hızlanması 4.8 saniye. Maksimum hızı ise elektronik olarak 210 km/s ile sınırlanmış.

Opsiyonel olarak drone'la satın alınabiliyor

Brabus 800 Adventure XLP, opsiyonel olarak kasasındaki drone iniş-kalkış yuvasıyla da satın alınabilecek. Şirket, bu özellik için Wingcopter ile iş birliği yapmış. Herhangi bir noktaya yardım malzemesi ve özel ekipman taşımak üzere tasarlanan bu drone, 120 km menzile ve 240 km/s maksimum hıza sahip.

Aracın Avrupa’daki fiyatı 389 bin 831 euro’dan başlıyor. Şirket ayrıca “First Edition” adı verilen bir versiyon da sunuyor. Bu versiyonun başlangıç fiyatı ise 575 bin 630 euro. Fotoğraflarda gördüğünüz aracın (Wingcopter dahil) fiyatı ise 666 bin 836 euro. Üstelik bu fiyatlara vergiler dahil değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim